Tűzbe ugrott, így lett öngyilkos egy férfi az Ozora Fesztiválon

Nem az idei az első haláleset az évente megrendezett eseményen.

2024. 08. 05. 19:43
Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Égési sérüléseket szenvedett egy résztvevő az Ozora Fesztiválon, amibe belehalt a kórházban – írta a Telex, amelyet lapunknak a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősített.

A hírportál információi szerint a külföldi fesztiválozó a tábortűzben égett meg, öngyilkos akart lenni. Ezt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, és hozzátették, hogy a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. A BRFK szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem ez az első eset, hogy meghalt egy ember az Ozora Fesztiválon. Tavaly a Teol információi szerint egy belga nő a sátra mellett lett öngyilkos az egyhetes rendezvény utolsó előtti napján. A helyi hírportál megjegyzi azt is, hogy 

az Ozora Fesztiválról a 2012-ben történt rendőrségi razziát követően terjedt el, hogy a rendezvényen gyakori a droghasználat. 

A köztudatban azóta is ez a kép él a fesztiválról, pedig a világhírű előadókat felvonultató rendezvény számos kulturális és egyéb programot kínál. A halálesetről közölt cikkek megjelenése után – feltehetőleg éppen ezért – sokan tudni vélték, hogy a nő kábítószer-túladagolás miatt hallhatott meg. 

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott egy, jelenleg a fesztiválon dolgozó árus, akinek beszámolója szerint rengeteg résztvevő tűnik el rejtélyes módon, akár napokra is a fesztivál ideje alatt.

Forrás: Olvasói fotó

Elmondása szerint a képen látható faliújság elsődleges célja, hogy az eltűnt emberek képeit vagy külsejének leírását tudják rá kitűzni. Lapunk megkereste a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, érkezett-e hozzájuk bejelentés eltűnt személyekről, azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Borítókép: Légi felvétel az Ozora Fesztivál helyszínéről (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.