LMBTQ-érzékenyítés és droglobbi a baloldali fesztiválokon

Újpesten és Ferencvárosban is homoszexuális propaganda és a drogliberalizáció áll a kerületi rendezvények középpontjában. A IV. kerületben hétvégén rendezik meg a DiákFesztet, ahol az említett témákban tartanak előadásokat, míg a IX. kerületben az augusztus utolsó hétvégéjén már lezajlott Bakáts Feszten olyan fellépőknek engedtek teret, akiknek a többsége lelkes támogatója a marihuána legalizálásának.

2021. 09. 02. 13:33
null
Budapest, 2018. július 7. Szivárványszínû szív egy résztvevõ pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fõvárosi Andrássy úton 2018. július 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeptember első hétvégéjén rendezik a DiákFesztet, aminek idén a IV. kerületi Szent István tér ad otthont. Az LMBTQ-érzékenyítésen és a szexuális felvilágosításon túl drog- és alkoholproblémákról is lesz szó az eseményen. A Mandiner számolt be róla, hogy az eseményt a baloldali vezetésű önkormányzat is támogatja. Mint azt a kerület momentumos polgármesterétől, Déri Tiboréktól megtudták: 

egymillió forintos pénzbeli támogatást nyújtottak a szervező Fenntartható Demokráciáért Egyesületnek (FDE), a rendezvény helyszínét, a Szent István teret pedig díjmentesen adták át.

A fesztivál programjában nem csak zenei programok lesznek, számos közéleti, interaktív programon, előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. A rendezvény első napján, a szakmai színpadon a következő címmel lesz beszélgetés: Felelősségvállalás a társadalomban; Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok. 

Mint a szervezők írják, e panelbeszélgetésben azt szeretnék körüljárni az előadók, hogy mit jelent az úgynevezett „tiltott család”; miként illeszkednek az LMBTQ-emberek az őket körülvevő világba a mindennapi élet különböző szempontjai szerint; s hogyan működik az LMBTQ-ember mint munkavállaló, fogyasztó, választó, családtag és politikus.

A szivárványos érzékenyítésen és a szexuális felvilágosításon túl szó lesz még drog- és alkohol-prevencióról is az előadásokon – például a kormánykritikus fórumokon rendszerint feltűnő Molnár Áron „noÁr” is részt vesz az eseményen.

 A Mandiner felkereste a Fenntartható Demokráciáért Egyesületet is, hogy megtudják, a DiákFeszt látogatható lesz-e tizennyolc év alattiak számára is, de nem kaptak a választ a kérdésükre. 

Az esemény programjából kitűnik, hogy a számos előadás az új gyermekvédelmi törvénnyel szembemegy, így tizennyolc év alattiak részt sem vehetnének ezeken a programokon.

Ferencvárosban a marihuánát népszerűsítő zenekarok léptek fel 

– Baranyi Krisztina vezetésével a IX. kerület baloldali vezetése a Bakáts Feszten olyan fellépőknek enged teret, akiknek tevékenysége sérti a kerületben élők jó ízlését – írta a Fidesz helyi szervezete, hozzátéve: a rendezvényt önkormányzati pénzből finanszírozzák, pedig a ferencvárosiaknak kellene a középpontban lenniük. Ez az itt élő családoknak, gyerekeknek, időseknek, fiataloknak szól. 

– Ehhez képest a Baranyi Krisztina az Ozora nevű, köztudottan drogos fesztivál fellépőit hívja a kerületbe. Ilyen a Korai Trancemission, amelynek egyik tagja ugyanolyan elkötelezett élharcosa droglegalizációnak, mint Döme Zsuzsanna, Ferencváros jelenlegi kultúráért felelős alpolgármestere

– tették hozzá. Emellett a fesztivál zárókoncertjének fellépője Funktasztikus, a borsodi rapper lesz, aki trágár szavakkal becsmérelt egy Kossuth-díjas előadót.

– Ez lenne a baloldali kultúra?

– tette fel a kérdést a helyi kormánypárt.

Döme Zsuzsanna alpolgármester számos interjúban leszögezte: továbbra is küzd a marihuána legalizálásáért. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya párt elnöke és élettársa, Döme Zsuzsanna számos droglegalizációért tartott rendezvényen szónokolt, sőt a Kendermag Egyesület rendezvényein a megszűnt Együtt párt korábbi politikusa, Baranyi Krisztina is részt vett. Így nem meglepő, hogy az LMBTQ-propaganda után, a droglobbit is beszivárogtatják Ferencvárosba. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.