Menekül a Momentum az óbudai korrupciós botrány elől, de a DK helyett a Fideszt szidja

A Momentum elhatárolódik és sarat dobál, belekeverve a nagyobbik kormánypártot a III. kerület történetének legnagyobb politikai botrányába.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába az óbudai korrupciós botránytól hangos a közélet, a Momentum még az attól való elhatárolódásnál is csak a Fidesz szidásával van elfoglalva. A párt közleményben tudatta, hogy óbudai képviselői kilépnek a korrupciógyanú miatt letartóztatott DK-s Kiss László vezette koalícióból.

Mint írták, a Momentum a kerületben zajló korrupciós ügyben való érintettség látszatát is el akarják kerülni, állításuk szerint egyetlen tagjuk sem érintett. Arról, hogy milyen botrány van a III. kerületben és abban baloldali politikusok érintettek, a Momentum nem írt közleményében, azonban jelentős teret szentel a kormánypártok elleni uszításra.

A Momentum Mozgalom számol azzal a forgatókönyvvel, hogy a most korrupcióval megvádolt városvezetők helyére a korrupt Fidesz akar majd beülni. A kerület nem maradhat vezetetlenül, mert akkor rövid időn belül a fideszes oligarchacsoportok prédájává válhat

– fogalmaztak.

Mint írták, helyi és országos vezetőik elkötelezettek a korrupciómentes közélet ügye iránt, ebben pedig a zéró tolerancia az álláspontjuk. Azzal folytatták, nem fogják engedni, hogy „a Fidesz rátegye az enyves kezét a kerületre”.

Milliók kerülhettek törvénytelenül a kerületvezetők zsebébe

Mint arról lapunk is beszámolt, augusztus 14-én, a kora reggeli órákban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai és a felkérésükre velük tartó szervek megszállták Óbuda-Békásmegyer önkormányzatát és otthonából vitték el Kiss Lászlót. 

A Demokratikus Koalíció polgármesterét bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítottak meg, csakúgy, mint pár hónappal korábban helyettesét, az alpolgármestert, Czeglédy Gergőt. Mára mindketten letartóztatásban várják az ügy alakulását, Kisst tizennyolcmilliós, Czeglédyt százmilliós korrupcióval gyanúsítják.

 

Borítókép: Kiss László (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.