Nem költözhetett a férfihez, ezért megverte

Később a családjával tért vissza a többszörösen büntetett elkövető, ekkor már nem volt apelláta.

Forrás: szoljon.hu2024. 08. 24. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megverte és kirabolta egy 44 éves jászteleki férfi azt a férfit, akihez befurakodott még tavaly nyáron a vád szerint – adta hírül a szoljon.hu. A Jászberényi Járási Ügyészségvádat emelt ellene vádat emiatt, így a feltételezett elkövető akár börtönbe is kerülhet.

Mint az esetről a Szolnoki Járási Ügyészség beszámolt, a 44 éves vádlott részeg volt, amikor a vele köszönő viszonyban lévő sértett házánál találkoztak, és beszélgetésbe elegyedtek. A 48 éves férfi behívta a vádlottat, mire az kijelentette, hogy 

családjával nincs hol laknia, ezért onnantól kezdve oda költözik. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott felháborodott, üvöltözni kezdett, és követelte, hogy ha már beköltözni nem engedi, akkor adjon pénzt albérletre. 

A sértett közölte, hogy nincs pénze, mire a vádlott elkezdte őt ütlegelni.

A sértett végül hatezer forinttal „leszerelte” támadóját. A kéretlen lakótárs noha távozott a pénzzel, egy hét elteltével megint ott állt a sértett házában és a markát tartotta. Erre megismétlődött a fenti történet, utóbbi bántalmazásnak már a rendőrség vetett véget, azonban csak egy időre. Kisvártatva a vádlott immár családjával együtt tért vissza, a sértett pedig félelmében végül megengedte, hogy nála aludjanak hívatlan vendégei.

A hatóság azt közölte, hogy a járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint eltiltaná a közügyek gyakorlásától is. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.