Szélsőbaloldali seregszemlén vett részt Karácsony

Az Antifa- és pedofilügyekben is érintett Szikra Mozgalom ezúttal egy nyári politikai fesztivál szervezésére adta a fejét, amelyen több prominens baloldali politikus is részt vett, többek között Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András polgármester és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője.

2024. 08. 06. 5:30
KARÁCSONY Gergely; PIKÓ András; JÁMBOR András
Budapest, 2024. április 17. Karácsony Gergely fõpolgármester (b), Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Józsefváros polgármestere (k) és Jámbor András, a Párbeszéd józsefvárosi-ferencvárosi országgyûlési képviselõje az egyes VIII. kerületi önkormányzati lakások tervezett állami kisajátításáról rendelkezõ törvénymódosítás ellen tartott tüntetésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épülete elõtt 2024. április 17-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze néhány száz ember vett részt az egész napos programon, amelyet a Szikra Mozgalom szervezett a Népligetbe. A nyári politikai fesztivál címszó alatt megszervezett eseményen számos prominens baloldali politikus is részt vett, akiket a legkevésbé sem zavart a Szikra Mozgalmat körülölelő botrányok sorozata. 

A kerekasztal-beszélgetéseken ott volt Karácsony Gergely főpolgármester, Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője, V. Naszályi Márta, az I. kerület bukott polgármestere, Pikó András, Őrsi Gergely és Soproni Tamás polgármesterek. A szélsőbaloldali politikai fesztiválon olyan témák kerültek szóba, mint a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások utáni teendők, az önkormányzatok lehetőségei és a közösségépítési feladatok. 

Karácsony Gergely több szálon is kapcsolódik a szélsőbaloldali szervezethez. Lapunk korábban megírta, a Szikra Mozgalom tavaly az egyik legfontosabb partnerének nevezte azt a Zöld Terasz Alapítványt, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor, aki a pénzt több részletben fizette be bankfiókokban. Az alapítvány 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, amelyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tízmillió forinttal támogatott. A Zöld Terasz Alapítvány saját bevallása szerint 2023-ban nem támogatta a Szikrát, pedig a Párbeszéd alapítványától több mint 15 millió forintot kaptak.

Amint arról már lapunk korábban is beszámolt, a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom elnökségi tagjának választották Jámbor Andrást a szervezet nemrégiben megtartott nyári közgyűlésén. 

Ezzel a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Antifa- és pedofilügyekben is érintett szervezet vezetője is lett. Emlékezetes ugyanis, hogy tavaly nyáron a Jámbor által alapított Szikra Mozgalom egyik tagja, D. Krisztina lakásának átkutatása során a nyomozók az Antifa-ügy kapcsán pedofilfelvételekre bukkantak. A hatóság munkatársai több ezer gyomorforgató fénykép mellett csaknem háromszáz, tizenkét év alatti gyermek szexuális sanyargatását és megerőszakolását tartalmazó videót találtak D. Krisztina élettársának laptopján. 

A pedofilügy előzménye az a szélsőbaloldali Antifa-botrány volt, amikor tavaly februárban egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadt és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. Nem sokkal később kiderült, ez a leszámolás egy akciósorozat része volt. A szélsőbaloldali csoport tagjai február közepéig összesen nyolc járókelőt támadtak meg a főváros négy pontján. A büntetőeljárás során a rendőrség számos helyszínen tartott házkutatást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.