Deák Dániel: Nem jött be Magyar Péter árvízi parádézása

A Tisza Párt elnöke a hét második felében már lájkokat kunyerált, „hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett”.

2024. 09. 22. 20:08
Budapest, 2024. június 9. Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan levonul az árvíz Magyarországon, ezzel kapcsolatban Deák Dániel a közösségi oldalán összegezte, ki hogyan viselkedett a héten a vezető politikusok közül.

Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt már több nehézséggel is szembenézett, a vörösiszap-katasztrófától kezdve a háború kitöréséig a különböző árvizekig mindig mindenre magabiztosan reagált és felelős politikusként kezelte a helyzetet – írta a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Majd kiemelte: 

Nem volt ez másként most sem: az ország vezetése higgadtan és szakszerűen kezelte az árvizet, a miniszterelnök az aktuálpolitikai csatározást is félretette, egységre szólított fel.

Ezzel szemben Magyar Péter álhíreket terjesztett, még a gátakon is rendre a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta, illetve komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe. Ez a helyzet annyira kellemetlenné vált körülötte, hogy 

a hét második felében már a saját követői sem kedvelték, és lájkokat kellett kunyerálnia, illetve vásárolnia,

így hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett az „ellenzéki messiásnak” – hívta fel a figyelmet a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Gyurcsány Ferenc azonban már egy sokkal visszafogottabb irányt képviselt. 

A DK elnöke józanabbul viselkedett Magyar Péternél és nem a kormány támadásával volt elfoglalva, hanem a védekezést támogatta.

– írta Deák Dániel. Hozzátette: „ha volt kritikája, akkor is kiemelte: azt majd az árvíz után kell megbeszélni.”

A többi ellenzéki párt is hasonlóan viselkedett, Magyar Péteren kívül egyik esetében sem láttunk álhírkeltést vagy gát mellőli politizálást – jelezte.

A kormányoldal erősítette azt a képet a választókban, hogy az ilyen veszélyes helyzetekben jó kezekben van az ország irányítása, míg az ellenzék fő arca, Magyar Péter komolytalanul viselkedett és továbbra sem mutatta egy felelős, kormányzóképes alternatíva képét.

– összegezte az árvíz politikai hatásait az elemző.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.