Megvan, mikor nyit a Margit-sziget

Lezárultak az árvízi utómunkálatok.

2024. 10. 07. 20:32
Budapest, 2024. június 8. Az áradó Duna Budapesten a Margit hídnál az árhullám tetõzésekor 2024. június 8-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árvizet és a visszatérő esőzéseket követően a Margit-szigeten megemelkedett a talajvíz, aminek következtében kidőlhetnek a szigeten lévő fák – ismertette Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-videójában. Az ehhez szükséges óvintézkedéseket Dezső Péter, a Főkert főigazgatója vezetésével elvégezték, így

kedd déltől újra látogatható a Margit-sziget.

Az utómunkálatok során megközelítőleg 150 fán jelölték meg a dőlési irányukat és azt a hatókört, amelyet szabadon kellett hagyni körülöttük. A dőléssel szemben lévő oldalára egy meghatározott mennyiségű ellensúlyt helyeztek homokzsákokból. Ezeket kedd délre eltávolítják és újra látogathatóvá válik a sziget — ismertette Dezső Péter, a Főkert főigazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.