Együttműködés a kiberbűnözés visszaszorítása érdekében

Hosszú távú egyezményt kötött az NKE és az SZTFH.

2024. 09. 09. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Nagy László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke és Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora – tájékoztatta lapunkat az SZTFH. Az együttműködés középpontjában a tudományos kutatómunka előmozdítása áll.

Az SZTFH stabil és kiszámítható működési és szabályozási környezetet teremt olyan kiemelt ágazatoknak, mint a szerencsejáték-szervezés, a dohányügy, a kiberbiztonság, valamint a bányászat és a földtani tevékenységek, illetve a fenntartható fejlődést támogató jelentéstételi kötelezettség.

Az együttműködés elsősorban a kiberbűnözés elleni hatékony fellépést elősegítő képzésekre, kutatásokra és a hozzájuk kapcsolódó rendezvények szervezésére, valamint gyakornoki programok biztosítására, továbbá az ESG-tanácsadók képzésében való együttműködésre terjed ki.

A felek szemléletformáló kampányokkal támogatják a kibertér biztonságos használatát célzó gyakorlati tudás elősegítését, különös figyelmet fordítva az egyéni felhasználók, valamint a kis- és középvállalkozások oktatására.

Az egyetem továbbá lehetőséget biztosít az SZTFH-nak, hogy szakmai tevékenységét, szervezetét megismertesse az NKE hallgatóival. Az SZTFH pedig  gyakorlati helyet és szakmai gyakornoki programot biztosít a hallgatóknak.

Mindkét fél közös szándéka a kutatás-fejlesztési tevékenység ösztönzése is. Az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézete (KTI) és az SZTFH a szakterületéhez igazodóan – de különösen az ESG területén – együttműködik a KTI vonatkozó továbbképzési programkínálatának kidolgozásában.

 

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.