Orbán Balázs: Aki az NKE-n tanul, az a nemzet ügyét is szolgálja

A miniszterelnök politikai igazgatója az NKE központi tanévnyitó ünnepségén mondott beszédet.

2024. 09. 03. 12:54
orban balazs miniszterelnok politikai igazgatoja (1)
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanul, vagy oktat, az vállalja azt is, hogy a tudomány művelése, önmagunk képzése mellett a nemzet ügyét is szolgálja – mondta kedden Budapesten Orbán Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanévnyitóján.

HZ1_1437
Az NKE központi tanévnyitó ünnepség (Fotó: Havran Zoltán)

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint olyan egyetemekre van szükség, melyek egyrészt kielégítik a tudás egyetemességének és a tudomány szabadságának az igényét, másrészt elfogadják azt, hogy létezik olyan igazság, amit az egyetemen lehet elsajátítani.

Harmadrészt pedig azt a szemléletet közvetítik, hogy a szabadság, a tudás egyetemessége és igazi értelme mindig a közösségért végzett munkában, a közösen vallott értékek iránti elköteleződésben nyilvánul meg

– hangsúlyozta a politikus.

NKE tanévnyitó
Fotó: Havran Zoltán

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.