El kell kezdeni az árterek kiürítését, vészjósló üzenetet küldött a kormányszóvivő

A legfrissebb előrejelzések már azt mutatják, hogy a várható vízállás megközelíti a 2013-ban mért legmagasabb szintet.

2024. 09. 15. 13:53
Árvíz - Az áradó Duna Budapestnél Fotó: MT/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb előrejelzések már azt mutatják, hogy a várható vízállás megközelíti a 2013-ban mért legmagasabb szintet – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő. Vitályos Eszter mindenkit arra kért, hogy vegye komolyan a kialakult helyzetet, 

az árterületen élők kezdjék meg értékeik, állataik biztonságba helyezését.

– Továbbra is teljes erővel zajlik az árvíz elleni védekezés, felkészülés, minden településen azért dolgozunk, hogy megvédjük az itt élőket – rögzítette a kormányszóvivő, aki maga is pakolta a homokzsákokat Leányfalunál. 

 

Vitályos egy fényképet is közölt, ahol a visegrádi gátnál azt mutatja, hogy milyen magasan volt a Duna 2013-ban. Ez alapján jól látható, hogy több métert is emelkedni fog még a vízszint a következő napokban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.