Elektromos BMW-t kap a magyar rendőrség + videó

Egy BMW iX3-ast vásárol a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a költségekre a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. zöldmobilitási programjában pályáztak.

2024. 09. 04. 16:04
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: PEXELS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményes lett az a közbeszerzés, amit a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság írt ki egy rendőri felszerelésekkel ellátott elektromos személygépjármű beszerzésére – írja a Dehir.hu.

A portál a főkapitányság sajtómunkatársától azt is megtudta, hogy

ez lesz az első elektromos rendőrautó a járműállományukban.

A tendert egy ötszemélyes, minimum 400 kilométeres hatótávolságú elektromos autóra írták ki, s a költségekre a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. zöldmobilitási programjában pályáznak.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredménytájékoztató szerint a nyertes a Budapest Motors Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett bruttó 28 millió forintos ajánlatával, amelyben egy BMW iX3-as szerepelt.

Erről a modellről a BMW honlapja azt írja, hogy a megújult dizájnnal rendelkező BMW iX3 a hozzá alapfelszereltségként járó M Sport csomagnak köszönhetően még az eddigieknél is sportosabb jelenséggé vált. Az aerodinamikai jellemzőket optimalizáló elemek, valamint a kék színű kiemelések hűen mutatják a jármű elektromos mivoltát. Legyen szó akár rövid, akár hosszabb utakról – a 471 kilométert is elérő hatótávjával, valamint 17,6 kWh per 100 kilométeres villamosenergia-fogyasztásával a BMW iX3 bármilyen célra ideális.

A modell végsebessége 180 kilométer per óra, nulláról 100-ra pedig csupán 6,8 másodperc alatt gyorsul fel.

Az autót a cégnek még el kell látnia többek között rendőrségi rádióval, megkülönböztető jelzésekkel és piros/kék fényhíddal is, ezt a Budapest Motors egyik alvállalkozója végzi majd el.

Az elektromos autók szakértője, Horváth András így értékelte ezt a modellt:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.