Fokozott hanghatás miatt adott ki figyelmeztetést a honvédség

Helikopterek gyakorlatoznak majd ezen vármegyék légterében.

Forrás: Kisalföld2024. 09. 26. 14:33
Budapest, 2024. augusztus 20.
A Magyar Honvédség Mi-24 helikopterének bemutatója a Duna felett az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén rendezett légi parádén 2024. augusztus 20-án.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedik alkalommal rendezik meg hazánkban a Többnemzeti Helikopter Kiképző Központ (MHTC) által szervezett nemzetközi helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatnak szeptember 30 és október 18. között Pápán a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren – írja a Kisalföld.

A gyakorlat részeként a különböző magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban és lakott területek közelében. 

A repülések főként Veszprém vármegyét és Somogy vármegye északi részét érintik majd,

de a háromhetes nemzetközi gyakorlaton Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyék légterét is terhelik majd.

A tanfolyam ideje alatt helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható a nappali órákban. A legnagyobb hanghatásokra Pápán, a volt Kenyeri repülőtér közelében és a Siófok-Kiliti repülőtér térségében, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereinek területéhez közel kell számítani. 

A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.