Gyermekbántalmazást eltussoló óvodavezető újrázhat Ferencvárosban

Az intézményvezető figyelmen kívül hagyta a szülői panaszokat.

Forrás: Metropol2024. 09. 12. 21:48
Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraválaszthatják azt a megbízott intézményvezetőt Ferencvárosban, aki úgy végezte óvodavezetői munkáját, hogy nem tudta igazolni szakirányú minősítését és a pozíció betöltéséhez szükséges vezetői tapasztalatát. A baloldali vezetésű ferencvárosi önkormányzat által többször is meghirdetett állásra az említett intézményvezetőn kívül csupán egy ember jelentkezett, aki időközben eddig rejtélyes okokból visszalépett a pályázattól – írja a Metropol.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint az ügy azért is felháborító, mert az egyik óvodát érintő szülői panaszokat ígérete ellenére sem vizsgáltatta ki az intézmény vezetője, sem pedig az óvodát felügyelő Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény (Feszgyi).

A ma tartott testületi ülésen a képviselők elutasították az óvodavezető kinevezését. Az ülésen azonban Baranyi Krisztina jelezte a képviselőknek, hogy megvétózza az elutasító döntést, és az új testület elé viszi majd az ügyet.

Gyurákovics Andrea szerint ugyanakkor erős a gyanú, hogy addig pályáztatja Baranyi az állást, amíg a jelenlegi igazgató újra meg nem kapja.

Ferencvárosban nyoma sincs a tiszta kéz elvének, az átláthatóságnak és a jogszabályi feltételeknek. Ez előrevetíti az elkövetkező öt év működését is, pontosan ezt példázza, hogy Baranyi Krisztina és csapata mindent elkövet, hogy a jelenlegi intézményvezető a vele szemben felhozott vádak ellenére folytathassa a munkáját

– mondta a Metropolnak a frakcióvezető.

 

Verbális és lelki gyerekbántalmazás egy ferencvárosi oviban

Korábban a Metropol katasztrofális állapotokról számolt be egy ferencvárosi óvodában, ahol a szülők régóta panaszkodnak, hogy az óvodavezető és néhány pedagógus minősíthetetlen hangot és megalázó bánásmódot enged meg magának a gyerekekkel szemben. A lap szerint előfordult, hogy a most a polgármester által támogatott intézményvezető más óvoda szemetének nevezett egy SNI-s kisgyereket, amikor elutasította a felvételét.

Már év elején hallottunk az óvodavezetővel kapcsolatos problémákról, de a képviselő-testületet máig nem tájékoztatta Baranyi Krisztina arról, hogy az általa is megígért vizsgálat egyáltalán lezajlott-e a Feszgyihez tartozó oviban. Pedig nagyon fontos és kényes témáról van szó a panaszokból ítélve. Mihamarabb tisztázni kell, hogy történt-e valóban lelki és testi bántalmazás, megalapozottak-e a szülői panaszok

– hangsúlyozta Gyurákovics Andrea.

A Metropol a kerületvezetéshez fordult az elhanyagolt vizsgálat miatt, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ a kérdéseikre.

Borítókép: Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.