Hatalmas lángokkal ég a miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete! + fotók, videók

Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók.

Forrás: BOON2024. 09. 06. 21:47
Lángokban a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete (Fotó: Vajda János/BOON)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete – tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a Boon Rinyu Zsuzsannától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivőjétől. 

– Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak

 – mondta.

A helyszínről tudósít a Boon stábja: 

21:00 Egyre magasabbak a lángok, reménytelennek tűnik a küzdelem a Barlangfürdőnél,

már a fürdő teljes teteje ég. Félő, hogy porig fog égni. A teljes tetőszerkezet lángol, egy órája már, hogy hiába próbálják eloltani. A kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a miskolci tűzoltók vállvetve dolgoznak.

21:10 A tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is próbálják oltani a tüzet, ami némileg csillapodni látszik. Százak nézik a rendőrségi kordon mögül a megfeszített munkát.

21:15 További tűzoltók érkeznek.

21:35 Már csillapodnak a lángok, de újra és újra lángra kap egyes helyeken a tető. Folyamatosan izzik. Nem tudni, hogy odabent mi van, hiszen a tűzoltók még nem tudnak bemenni. Hajnalig is eltarthat az oltás. Nagy szirénázás mellett újabb tűzoltók érkeztek a helyszínre.

21:40 Bár a lángokat úgy tűnik, hogy megfékezték, de továbbra is izzik a tető. Sok bámészkodó van a helyszínen, őket egyre hátrébb terelik a fürdőtől.

A Boon úgy értesült, hogy

holnap délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak, Veres Pál, Miskolc jelenlegi és Tóth-Szántai József leendő polgármestere is a helyszínre érkeznek.

21:45 „Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma történt tűzeset miatt, a holnapi napon a fürdőnk ZÁRVA tart! Szállásadó partnereinknél vásárolt fürdőbelépőt (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben tudják felhasználni. Köszönjük a megértésüket” – közölték a Barlangfürdő Facebook-oldalán.

22:10 Már csillapodtak a lángok, de még mindig dolgoznak a tűzoltók a helyszínen, továbbra is parázslik a tető, valószínű, hogy hajnalig folytatják az oltási munkálatokat.

22:25 Még láthatóak izzó szerkezeti elemek a barlangfürdő tetején. Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője elmondta, a parázs miatt még tartanak az utómunkálatok. Amíg az izzás nem múlik, addig dolgoznak a helyszínen a tűzoltók.

22:35 Rinyu Zsuzsanna a portálnak elmondta, most, fél 11-kor kezdték el a tetőszerkezet bontását a tűzoltók, hogy az izzó részeket felkutassák, ez a munka az, ami még hosszabb ideig eltarthat. Sok helyen posztolják az interneten, hogy ég a tapolcai erdő. Helyszíni információik szerint ez nem igaz, arra szerencsére nem terjedtek a lángok.

23:04 Rinyu Zsuzsanna elmondta még, hogy a tűzoltók az izzó szerkezeti elemeket továbbra is oltják, azok ugyanis, amikor oxigént kapnak újra és újra lángra is kapnak. A katasztrófavédelem szóvivőjénél is rákérdeztek, hogy tud-e erdőtűzről, de határozottan cáfolta ezt az értesülést.

Végül a a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombatra virradó éjjel közölte: sikerült megfékezni a lángokat.

A tűzről videót is töltöttek fel az Új Miskolcon láttam Facebook-csoportba.

Forrás: Facebook

Messziről is lehet látni a Miskolctapolcai Barlangfürdő tűz fényeit. 

Tűz Miskolctapolcán
Forrás: Facebook
Hatalmas lángokkal ég a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati részlege (Forrás: Facebook)

Borítókép: Lángokban a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete (Fotó: Vajda János/BOON)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.