Karsay Ferenc: Karácsony Gergely eddigi teljesítményére már kioszthatunk egy egyest

A főváros XXII. kerületének (Budafok-Tétény) polgármestere szerint az iskolaév még csak most kezdődött, a főpolgármester eddigi teljesítményére viszont már kioszthatunk egy egyest.

2024. 09. 02. 17:42
dugó
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karsay Ferenc az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely forgalmi dugókkal és elmaradt útfelújításokkal készült a tanévkezdésre.

Az elmúlt években sajnos szokássá vált, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros helyett vagyunk kénytelenek elvégezni olyan városüzemeltetési és fejlesztési feladatokat, amik az itt élők szempontjából elengedhetetlenül fontosak

– írta a kerület vezetője, akinek ismertetése szerint már több mint 600 millió forintot költöttek fővárosi kezelésű utak felújítására, zebrák építésére, felfestésére, forgalomtechnikai kialakításra, vagy a fontosabb főútvonalak mentén a közterületek kaszálására, szúnyoggyérítésre pedig 50 milliót. Vélekedése szerint ebből a több mint félmilliárd forintból építhettek volna tíz játszóteret, vagy akár 1500 óvodás egy évig ingyen étkezhetett volna.

Mint fogalmazott: 

évek óta hiába kérik, hogy a rendkívül nagy forgalmat bonyolító és immáron balesetveszélyessé romlott, gyakorlatilag járhatatlan Szabadkai utca javítását végezze el az út fenntartójaként a fővárosi önkormányzat. Továbbra is süket fülekre találtak.

Karsay Ferenc azt írta, végtelenül szomorúnak és felháborítónak találja, hogy a főpolgármester nemhogy neki mint polgármesternek, de az út javítását petícióban kérő lakosságnak sem válaszol több mint három hónapja.

Sajnos elmondhatjuk, hiába hangoztatja Karácsony Gergely, hogy Budapest mindenkié, a külvárosok, így Budafok-Tétény lakosságát továbbra is semmibe veszi, nemhogy fejlesztésre, de válaszra sem méltatja

– közölte a polgármester, aki közleményében megköszönte a pedagógusok munkáját, a diákoknak pedig sok sikert kívánt az új tanévhez.

A XXII. kerület idén is minden elsőst ajándékcsomaggal köszöntött, valamint a nyáron több, a gyermekek biztonságát, kényelmét szolgáló beruházást hajtottak végre

– tájékoztatott Karsay Ferenc.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.