Két világ között: Gyurcsány Ferenc új karriert építene

A politikában nem túl sikeres, lehet, hogy a jövőben inkább íróként maradna a közbeszéd része?

2024. 09. 03. 11:23
GYURCSÁNY Ferenc
MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta szokatlan bejegyzésekkel szórakoztatja Facebook-követőit Gyurcsány Ferenc, Magyarország egykori miniszterelnöke, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke – világított rá a Naphire.hu. Egyesek azt hihetnék, hogy a volt kormányfő egyszerűen irodalmi babérokra tör, azonban a hírportál szerint Gyurcsány egy titokzatosabb projektet indított el: 

álnéven írt regényt, amelynek műfaját leginkább krimiként határozhatjuk meg.

Bár egy politikus tollából szokatlan lenne a krimiírás, úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc előszeretettel próbálja meg elhomályosítani korábbi ténykedéseit, vagy lehetséges, hogy úgy érzi, hamarosan új karriert kell építenie, mert a politikusi pályafutása végleg a földbe áll majd. 

Vajon miért éppen a bűnügyi regények világa vonzotta?

Az bizonyos, hogy a volt miniszterelnök által hétvégenként rendszeresen közzétett Facebook-posztok már önmagukban is furcsának tűntek, de a hírportál azt is tudni véli, hogy  

Gyurcsány álneve Kate Vargha, ami akár utalás is lehet édesanyja lánykori nevére. 

A cím – A kereszt halála – már önmagában is sokat sejtet, de vajon mit üzen vele? Talán azt, hogy a múlt árnyai még mindig kísértenek? Vagy éppen arról van szó, hogy Gyurcsány a politikai keresztjét próbálja meg újra és újra eltemetni? A krimi ajánlásának végén ez olvasható: 

Ha eddig azt hitték, hogy ismerik a szerzőt, akkor most ki fog derülni, hogy mégsem.

Valóban meglepetés lenne? Vagy inkább egy újabb szemfényvesztés, amivel Gyurcsány Ferenc próbálja meg manipulálni az embereket? Gyurcsány Ferenc környezetéből még senki sem kommentálta a fejleményeket. 

Borítókép: Illusztráció ( Fotó: MTI/Kovács Attila)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.