Büntetőfékezés ütán ököllel ment a buszsofőrnek egy dühös sofőr Siófokon

Zajlott az élet a Balatonnál az idei szezonban is.

2024. 09. 03. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy budapesti férfi ellen, aki annyira dühös lett attól, hogy nem tudott egyből elmenni az előtte haladó busz mellett, hogy megütötte a vezetőjét – derült ki a Somogy Vármegyei Főügyészség Magyar Nemzetnek elküldött közleményéből.

A vád szerint az erőszakos sofőr márciusban Siófokon közlekedett cége gépkocsijával, amikor a szűk belvárosi utcán beért egy helyi járatos buszt, ami mellett nem fért el autójával. A férfi nehezményezte a „hátráltatást”, mivel szerinte a buszvezető nem jobbra tartva haladt a járművel az úttesten. 

A felbőszült férfi sérelmét úgy hozta a sofőr tudomására, hogy amikor sikerült megelőznie az autóbuszt, megállt előtte az út közepén, majd felindultan odament a busz vezetőfülkéjéhez. A vádlott hangosan szidalmazni kezdte a sértettet, majd a fülke ablakán benyúlva ököllel a jobb halántékánál meg is ütötte. A sértett a férfi ütése következtében nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolással és zúzódással járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt – írják.

Borítókép: A férfi autója (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.