Kiderült, milyen feladatokat lát el a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet

Az intézet igazgatója osztott meg részleteket.

2024. 09. 18. 14:51
Horváth József, a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet igazgatója Forrás: Hír TV képernyőfotó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt évtizedekben nagyot változott a világ, a klasszikus titkosszolgálatok mellett olyan szervezetek jelentek meg, amelyek az üzleti világban és a politikában is aktívak. Ezek a szervezetek a senki földjén tevékenykednek, nehéz őket beazonosítani, vagy fellépni ellenük – magyarázta Horváth József, a frissen alakult Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet igazgatója, miért is volt szükség előbb a Szuverenitásvédelmi Hivatal, majd a kutatóintézet létrehozására.

Szavai szerint ugyan időbe tellett, mire az illetékes szakemberek  és politikusok felmérték, hogy erre az új kihívásra és egyben veszélyhelyzetre reagálni kell, amelyre ezentúl lehetőségük nyílik majd a kutatóintézet által. 

A beszélgetésből kiderült, az intézet a Szuverenitásvédelmi Hivatal munkáját segíti majd. Horváth József elmondta, a feladataik között lesz az is, hogy a külföldről irányított, de magyarországi kapcsolatokkal rendelkező szervezetek, érdekcsoportok tevékenységét figyeljék és kutassák.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.