Kiköltöztették a lakókat az életveszélyes szegedi társasházból

Az épületet meg kell erősíteni vagy le kell bontani, de az önkormányzat nem tudja, mi lesz.

Forrás: Délmagyar2024. 09. 27. 8:16
életveszélyes ház
Fotó: Délmagyar/Török János 
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki kellett üríteni Szegeden egy társasházat, mivel a statikai szakvélemény szerint lakhatatlanná vált. Az életveszélyes házból az önkormányzat költöztette el a lakókat – közölte a Délmagyar.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal egy határozattal arra kötelezte az épület tulajdonosait, hogy 

erősítsék meg a tartószerkezetet, vagy le kell bontani a házat.

A szegedi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága elé került előterjesztésből kiderült, hogy a társasházban 21 lakás található, amelyből 19 önkormányzati, kettő pedig magántulajdonban van, vagyis az önkormányzat 90,7 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik.

A 19 önkormányzati lakásból kilenc volt lakott. Ezeknek a bérlői már kaptak másik lakást a várostól. Az egyik magántulajdonos már korábban kezdeményezte, hogy a lakása tulajdonjogát felajánlja egy önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogáért cserébe. A másik tulajdonos viszont úgy döntött, hogy inkább eladná a lakását az önkormányzatnak. A lakás értékének felbecsülése után a szakértő szerint 9,7 millió forintot ért. Azonban a tulajdonosa 17 milliót kért érte, amit azzal indokolt, hogy ennyi pénzből tud másik ingatlant venni. Az önkormányzat végül belement az üzletbe, hogy százszázalékos tulajdonjoga legyen, így a tulajdoni problémák megoldódtak.

Egyelőre nem tudni, hogy mit kezdenek majd az épülettel. 

Borítókép: Az életveszélyes ház (Fotó: Délmagyar/Török János )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.