Kisebb apokalipszis van most Kiskunlacházánál, lángol az illegális hulladék, a mező meg még egy épület is

Vörösbe borult a térség.

Forrás: MTI2024. 09. 04. 17:05
lángoló nádas tűzoltók
illusztráció Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hulladék, mezőgazdasági terület és épület is ég Kiskunlacházánál az 51-es főút 32-es kilométerénél – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a tűz nagyjából 1500 négyzetméteren száraz növényeket és illegálisan lerakott hulladékot érint, valamint átterjedt egy csaknem 300 négyzetméteres, szalmabálák tárolására használt épületre, illetve mintegy 1,5 hektár mezőgazdasági területre is.

A tűz más épületeket is veszélyeztetett, de a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését – tette hozzá.

Az oltásban a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos, a ráckevei önkormányzati, valamint környékbeli önkéntes tűzoltók vesznek részt, a nagy füst miatt a helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.