Kocsis Máté a kézilabdásokkal pakolja a homokzsákokat Vácon

Serényen dolgoznak az önkéntesek Vácon is.

2024. 09. 18. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kézilabda-szövetséggel Vác védelmén dolgozunk – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Mint arról lapunk is beszámolt, a miniszterelnök ma reggel az árvízvédelmi operatív törzs tájékoztatóján kijelentette: megkezdődött a védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza.

– Ma hajnalban belépett az árhullám várhatóan legmagasabb vízszintje. Az a feladatuk a vízügyeseknek, a katasztrófavédelemnek és az önkénteseknek is, hogy kikísérjék az árvizet – mondta Orbán Viktor. 

A miniszterelnök szerint a védekezésben részt vevők magabiztosak és nyugodtak. Szervezetten végzik a munkájukat. A védekezés irányítása szempontjából vannak olyan védelmi szakaszok, amelyekért az állam tartozik közvetlen felelősséggel, és van olyan, amelyért az önkormányzat. 

Az állami védettségű területeken százszázalékos a készültségi szint. Az önkormányzatok nagy részénél is így áll a helyzet, mindenhol ötven százalék felett vannak. A főpolgármester is részt vett az operatív tanács ülésén. A kormányfő hozzátette: 

az együttműködés gördülékenyebb vészhelyzetben, nincs idő a politizálásra, most is ez a helyzet. Együttműködésre vagyunk ítélve.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint csütörtökön fog tetőzni a vízszint, az árhullám tetőzése Dévény térségében van jelen pillanatban. 

Borítókép: Kocsis Máté Vácon (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.