Komjáthi Imre: Hiszünk abban, hogy Magyarországon szükség van baloldali politikára

Komjáthi szerint az MSZP számára még mindig van visszaút.

Forrás: Mandiner2024. 09. 06. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komjáthi Imre szerint az MSZP-nek azt a választói csoportot kell megtalálnia, amely nem ért egyet sem Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP, sem pedig a Tisza Párt terveivel – írta a Mandiner.

Az MSZP elnöki posztjára pályázó politikus a lapnak adott interjúban kifejtette, véleménye szerint van egy olyan rétege a magyar társadalomnak, amely azt gondolja, mindegy, hogy milyen módon, de legyen végre kormányváltás. – Ezeket az embereket nem érdekli, hogy az adott politikai erő milyen ideológiát, programot képvisel, ők egybemossák az ellenzéket, ez az oka a Magyar Péter-jelenségnek is – magyarázta Komjáthi.

Úgy folytatta, szerinte az MSZP-nek azt a választói csoportot kell megtalálnia, amely nem ért egyet az orbáni politikával, de ellenzi a Tisza Párt elnökének a terveit is. 

Az MSZP-nek azt az álláspontot kell képviselnie, hogy persze alapvető célkitűzés a kormányváltás, de nagyon nem mindegy, hogy ezt mi követi.

– hangoztatta.

A végelgyengülés jeleit mutatja az MSZP

Arra a felvetésre, hogy a fent elhangzottakkal ellentétben az MSZP helyzete – a legutóbbi önkormányzati és európai parlamenti választások fényében egyre rosszabb, és a párt szinte már a végelgyengülés jeleit mutatja, Komjáthi Imre elmondta, tisztában van az MSZP és az egész magyar baloldal problémáival. 

Nem lennék igazi szocialista pártvezető, ha feltartott kézzel mennék ki a pályára és arra számítanék, hogy itt a vég

– mondta a lapnak.

Véleménye szerint az MSZP bezuhanó támogatottsága mögött az áll, hogy a sajtó nem foglalkozott az MSZP által a választók számára kínált ajánlatok közlésével, illetve maga a párt sem beszélt ezekről eleget, ehelyett mindig az összefogást helyezték a középpontba, amely – Komjáthi szerint – utólag értékelve „hatalmas hiba volt” – olvasható az oldalon.

Azzal kapcsolatban, hogy a legutóbbi választások eredményeiből tisztán látszik, hogy az ellenzéki érzelmű, baloldali szavazók Magyar Péter pártjához vándoroltak, Komjáthi Imre elmondta: nem Jakab Péter 2.0-kra van szükség a parlamentben, hanem olyan képviselőkre, akik értelmesen tudják elmondani az álláspontjukat, képviselve azokat, akik odaküldték. 

A politikus összegezve rámutatott: örök tanulság, hogy ha az emberek nem érzik, hogy a politika róluk és nekik szól, akkor nem fognak mellénk állni. – Ha a választók azt látják, hogy az ellenzéki pártok az érdemi kérdések helyett saját magukkal vannak elfoglalva, és ráadásul ahelyett, hogy korrekt módon megegyeznek, az asztal alatt, később a nyilvánosság előtt is egymást rugdossák, akkor ennek ez lesz a következménye – mondta Komjáthi Imre.

Borítókép: Komjáthi Imre (Forrás: Facebook/Komjáthi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.