Magyar Péter újabb botránya került az ügyészség elé

A bejelentő szerint vesztegetés gyanúja is felmerülhet azzal kapcsolatban, hogy a Tisza Párt elnöke korábban a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumába vitte ismerőseit.

2024. 09. 06. 18:05
Magyar Péter, Tisza Párt, vesztegetés, feljelentés, V.I.P, kórház, Hovédkórház
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesztegetés gyanúja miatt tettek bejelentést, miután kiderült: Magyar Péter az elmúlt években ellátást intézett magának, családtagjainak, illetve egy ismerősének a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek címzett levelében az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.

Mint azt lapunk megírta, a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centruma az elmúlt napokban Magyar médiaszereplései nyomán vált a közbeszéd egyik témájává. Ferdítésekkel és ellentmondásokkal teli hecckampányának újabb állomásaként ugyanis 

a Tisza Párt vezetője VIP-osztálynak nevezte a centrumot, és demagóg módon arról értekezett: miközben a kormánytagok extra helyszínen gyógyulhatnak, az adófizetőknek csak rossz körülmények jutnak.

Csakhogy kiderült, Varga Judit házastársaként Magyar előszeretettel kereste fel a centrumot. Információnk szerint az egészségügyi ellátórendszert napjainkban élesen bíráló, lejárató politikus csak a világjárvány idején nyolc alkalommal fordult meg a speciális rendeltetésű centrumban (src), ahol Covid-teszteket végeztetett magán. Magyar ezeken az eseteken kívül kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait, ezek közül egyszer, 2021-ben, huzamosabb ideig, mintegy tíz napig tartózkodott a kórházban.

A pártelnök azonban nemcsak magának, hanem családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgáltatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel.

Édesanyja, Erőss Mónika 14 src-ellátást és egy fekvőbeteg-ellátást vett igénybe, Magyar Péter nagyszülei pedig összesen 46 src-ellátáshoz, valamint kilenc fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá. 

Lényeges körülmény, hogy a nagyszülők mindezt csupán külön parancsnoki engedéllyel tehették meg, amelyet Magyar Péter közbenjárásával kaptak meg.

Lapunk megtudta azt is, hogy a politikus közeli ismerőse, Sz. Róbert Gábor érdekében is fellépett és megpróbált kiemelt ellátást intézni számára. Az src-részleggel összefüggésben, tisztázásképpen, érdemes felidézni az egészségügyi államtitkár minapi közlését. 

Takács Péter – éppen Magyar kórházi ámokfutására reagálva – azt közölte, hogy a részlegen olyan betegek kezelésével foglalkoznak, akiknek biztonsági okok miatt fokozott védelem jár. Tényi István hangsúlyozta: Magyar Péter legújabb ügyében bizonyítottság esetén felmerülhet a vesztegetés bűntett gyanúja.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.