Kövér László helyretette Gyurcsányt + videó

A házelnök rendreutasította a DK vezetőjét.

2024. 09. 30. 17:14
Forrás: FACEBOOK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországnak áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van – jelentette ki Gyurcsány Ferenc az Országgyűlés mai őszi ülésszakának első ülésén. A bukott kormányfőt Kövér László tette helyre.

Képviselő úr, figyeljen egy pillanatra rám. Ne gondolja, hogy mindent megengedhet magának ebben a házban. Rendreutasítom, mert Magyarország kormányát és Magyarország miniszterelnökét önnek nincsen joga lehazaárulózni

– mondta a házelnök a DK vezérének.

Ön itt minden zagyvaságot összehordhat, kertet, kaput, amit akar, de bizonyos határokon meg kell, hogy álljon, mert most nem ön van a miniszterelnöki székben, nem engedhet meg magának mindent, mint 2006 októberében. Világosan beszéltem?

– szögezte le Kövér László.

– Eltelt a nyarunk úgy, hogy hallgattunk egy nárcisztikus hazudozót, most bejöttünk ide, és hallgatunk egy másikat – reagált Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalása után Kocsis Máté. A Hír TV beszámolója szerint a DK vezetője vélhetően alaposan kikelt magából, hiszen rendreutasítása után meg sem várta a kormánypárti választ, hanem kivonult az ülésteremből, amire a Fidesz frakcióvezetője többször is felhívta a figyelmet.

A DK a történtek után közleményt adott ki. A párt szerint Kövér László döntése korlátozta a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, emiatt a DK teljes frakciója elhagyta az üléstermet és a parlamentet is, ahol a továbbiakban nem vesznek részt a mai ülésen.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc a parlamentben (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.