Lánszki Regő: a fundamentum csakis Isten igéje lehet

Bármit is építünk - szó szerinti vagy átvitt értelemben - a fundamentum csakis Isten igéje, a hit, a kegyelem és Krisztus lehet - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, a Károli Gáspár Református Egyetem tanévnyitó ünnepségén.

Forrás: MTI2024. 09. 02. 15:32
HZ1_2562
20240209 budapest lanszki rego allamtitkar havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánszki Regő országos főépítész úgy fogalmazott: Jézus Krisztus nemcsak ács, de építőmester is volt, aki biztos alapot teremtett, és útmutatást adott az embereknek.

Erről a biztos alapról nem érdemes lelépni 

- jelenteni ki, felidézve: Európában a huszadik században kétszer is próbáltak szakítani a krisztusi hagyománnyal, de mindig bebizonyosodott, hogy nem lehet.

Isten igéjének követésével nem kell szükségszerűen egyformává válniuk, és így élniük kell az embereknek. Ugyanazon alapra mindannyian a saját képességeink, elgondolásaink, tehetségünk alapján alkothatunk egyedit

– szögezte le az országos főépítész, majd hozzátette, nem kiszakadni kell a korszellemből, hanem meg kell mutatni, hogy ebben is lehet maradandót alkotni.

Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora köszöntötte az elsőéves hallgatókat, és minden egyetemi polgárnak sikeres, eredményes tanévet kívánt. Felhívta az oktatók folyamatos képzését a folyamatos önfejlesztés és a továbbképzés fontosságára. Kiemelte továbbá, hogy az oktatóknak mindig partnert kell látniuk a hallgatókban ahhoz, hogy a közös munka sikeres legyen.

A rektor az egyetem kiemelt feladatának nevezte a legkiválóbb képességű fiatalok felkarolását, a tehetséggondozást, és ugyanilyen fontosnak nevezte, hogy támogatást nyújt azoknak a fiataloknak, akiknek nehézségekkel küzdenek.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a hallgató intézett köszöntőjében arról beszél: az istenfélelem, vagyis a hódolat Isten előtt nemcsak vezet, hanem vezetővé is tesz. Rámutatott arra is, hogy a keresztény reménység megjelenik az egyetemen.

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.