Még olcsóbb lesz a bérlet Zalaegerszegen

Jelképes összegekért utazhatnak majd a fiatalok.

Forrás: MTI2024. 09. 12. 21:21
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalaegerszegen a jelenlegi vármegye- és országbérleteknél is kedvezményesebb áron lehet majd utazni jövőre a helyi járatú autóbuszokkal – közölte a város polgármestere. Balaicz Zoltán a jelenlegi közgyűlés által tartott utolsó ülés döntéseiről elmondta: az autóbusz-közlekedés működtetése 2023-ban mintegy 1,4 milliárd forintba került az állami Volánbusz Zrt.-nek, ebből a veszteséget, 726 millió forintot a város önkormányzata finanszírozta, mert évek óta egyre kevesebb utazó veszi igénybe a buszokat. Azt is felidézte, hogy

Zalaegerszeg az országban elsőként csatlakozott pilotprojekt révén az ország- és vármegyebérlet rendszeréhez úgy, hogy az önkormányzat, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium közösen finanszírozza ennek a veszteségét, amely mintegy 130 millió forint.

A pilotprojekt azonban december 31-én véget ér, a Volánbusz Zrt. már nem kívánja folytatni. A polgármester hozzátette: a város közgyűlése úgy döntött, hogy januártól az eddig helyben elfogadott ország- és vármegyebérleteknél is kedvezőbbé teszi az autóbusz-közlekedést a bérlettel utazóknak. A 6–14 éves, állandó lakos diákok, akik mintegy négyezren vannak Zalaegerszegen,

jelképes 200 forintért vehetnek havi bérletet, a nem helyben élő fiatalok 900 forintért, és ennyibe kerül majd a 14 év feletti tanulók bérlete is a 945 forintos vármegyebérlet helyett.

Ugyanígy 900 forint lesz az ára a 65 év alatti, de már nyugdíjas utazók havi bérletének is – ismertette Balaicz Zoltán. A kedvezményekben nem részesülő zalaegerszegiek a 9450 forintos vármegyebérlet helyett 7000 forintos helyi bérletet vásárolhatnak majd januártól, de ebből is további kedvezményt kaphatnak még.

A városnak és a Volánbusznak a számítások szerint nem okoz majd jelentős pluszkiadást a kedvezményesebb tarifarendszer

– tette hozzá Balaicz Zoltán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.