Megkéselte magát egy nő, hogy szabaduljon a bántalmazójától

Vádat emelt egy férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése bűntette és más bűncselekmények miatt. Az elkövető az élettársát a lakásból nem engedte ki, órákig ütlegelte. A nő végül úgy tudott megszabadulni, hogy késsel többször megszúrta magát.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 30. 12:40
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a nővel egy miskolci lakásban, azonban 2021. április végétől féltékenységből az élettársát rendszeresen bántalmazta. Június végén egy szórakozóhelyről hazafelé tartottak, amikor a férfi az utcán féltékenységből úgy megütötte a nőt, hogy az elveszítette az eszméletét.

A férfi a nőt júliusban az egyik hozzátartozójuk lakására vitte, ahol azt követelte, hogy lépjen be egy internetes közösségi oldalra. Az elkövető így akarta megtudni azt, hogy milyen bejegyzéseket tett a nő. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a férfi egy székre ültette, nem engedte ki a lakásból, két órán keresztül folyamatosan ütlegelte. A nő végül azért, hogy orvosi ellátásra legyen szüksége, és szabadulhasson, az asztalon lévő késsel kétszer combon szúrta magát.

Kórházi kezelése után a nő elköltözött a vádlottól, aki ebbe nem nyugodott bele. A férfi szeptemberben a nő munkahelyéhez ment, az utcán ököllel arcon ütötte, ugyanebben a hónapban egy szórakozóhely mellékhelyiségénél szintén többször megütötte, segítségére siető barátnőjét is bántalmazta. A sértett a cselekmények során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott még az élettársi kapcsolat fennállása alatt a nőről – annak tudomása nélkül – pornográf jellegű képeket és videófelvételeket készített, melyeket szakításuk után egy internetes közösségi oldalon közzétett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.