Menczer Tamás: Európában, de világszinten is kiemelkedő a magyar családtámogatás

Menczer Tamás örömteli hírről számolt be.

2024. 09. 29. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örülök, hogy egy örömteli esemény kapcsán találkozhatunk. Amiről itt szó van, egy bölcsőde, egy óvoda és egy főzőkonyha építése és a projekt összértéke majdnem 3,5 milliárd forint, 3 milliárd 400 millió forint” – kezdte legújabb videójában Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás részletesen is beszámolt az építési tervekről: 

Kicsit konkrétabban. Épül, építünk egy új négy csoportszobás, 56 férőhelyes bölcsődét, amely a már működő Gólyafészek Bölcsőde tagintézménye lesz, amikor elkészül, és szintén épül egy új, négy csoportszobás, 100 férőhelyes óvoda, amely pedig majd a Benedek Elek Óvoda tagintézménye lesz, és épül ehhez az óvodához és ehhez a bölcsihez egy főzőkonyha is.

– mondta a videóba.

A család az első

Menczer Tamás szólt arról is: – A kormány és a kormánypártok nagyon fontosnak gondolják a közösségeket úgy általában, és természetesen a legfontosabbnak a legkisebb és legalapvetőbb közösséget, a családot. Éppen ezért a kormány és a kormánypártok egyik legfontosabb vagy talán legfontosabb célja az, sok fontos célunk van, de mindenképpen a legfontosabbak között van a családok, a gyermeket vállaló és gyermeket nevelő családok támogatása – mondta a kommunikációs igazgató. 

És itt megint hadd hozzak néhány számot, tehát 2010 óta három és félszeresére növeltük a családtámogatásra fordított összegeket és forrásokat

– hangsúlyozta.

Menczer Tamás úgy folytatta: – Ez most 3300 milliárd forintot jelent, és ha GDP-arányosan nézzük, ez Európában a legnagyobb, legmagasabb adat, és az egész világon kiemelkedő. Már 250 ezer család jutott ingatlanhoz, vagy bővítette az otthonát a CSOK, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vagy CSOK Plusz segítségével, tehát 250 ezer család. Ami még fontos, az az, hogy 370 ezer család otthona újult meg az Otthonfelújítási Program segítségével, és ennek köszönhetően a Babavárót már 245 ezer család vette igénybe, és soha annyi gyermek nem kapott ingyenesen tankönyvet, ingyenesen vagy kedvezményesen étkeztetést, mint jelenleg – hangzott el a videóban.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: Facebook/Menczer Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.