Nyolc évet kaphat a férfi, aki fel akarta robbantani Orbán Viktort és a kormányt

Azzal védekezik, hogy csak viccelt. Az osztrák hatóságok fogták el, és átadták Magyarországnak.

2024. 09. 30. 20:24
BORDÁS Gábor; GULYÁS Gergely; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; TUZSON Bence; NAGY Márton; ORBÁN Viktor; BLANCHET, Thérese; NAVRACSICS Tibor; ROGÁN Antal; NAGY István; MAGYAR Levente; HANKÓ Balázs Zoltán; BÍRÓ Marcell
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Bécsben élő férfi még idén február 5-én Orbán Viktor miniszterelnök és Csák János akkori kultúráért és innovációért felelős miniszter Facebook-oldalára kommentelt, mégpedig azt, hogy

holnap megyek előre megfontolt szándékkal kormányülést robbantani Sopronbánfalvára!!! A rend-száma: RFV–237.

Másnap így folytatta:

„Repesztek Sopronba! Már biztosan repesnek a kormánytagok az örömtől…”

A férfit végül európai elfogatóparancs alapján Ausztriában az osztrák hatóságok elfogták, majd átadták Magyarországnak. Terrorcselekménnyel való fenyegetéssel vádolják.

Az előkészítő ülésen beismerés esetén két és fél év börtönnél nem kaphatott volna többet, de szerinte „nem követett el bűncselekményt”, így most akár nyolc évet is kaphat – írja a Mandiner.

A bíró felolvasta korábbi vallomását, amelyben arról beszélt a férfi, hogy soha nem volt szándékában, hogy a kormány ellen bármit is elkövessen, ez csak egy rossz tréfa volt.

Érdekel a politika, próbálok leegyszerűsítve posztolgatni, mert van egy művész hajlamom. Látok egy képet és eszembe jutnak dolgok. Igyekeztem ironikusan, művészien ezt kiforgatni, az írói vénámat próbálgatva a figyelmet akartam felkelteni. Amit a kormány csinál, az nekem nagyon szimpatikus. Attila király azért mozgatott meg, mert úgy gondolom, hogy az emberi komédia szoborcsoport alatt lehet a sírja, amit eddig nem találtak meg, ezért hoztam létre az oldalamat

– magyarázta. Arról is beszélt, hogy a „kormányülés” kifejezéssel „a saját autójának vezetőülésére gondolt”.

Borítókép: Kormányülés (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.