Nem gondoltuk komolyan – mondta a fél kormányt és Gyurcsányt is halálra ítélő Posta Imre

Tagadták ma bűnösségüket a fél kormányt és Gyurcsány Ferencet is halálra ítélő államtagadók a Budapest Környéki Törvényszéken perük előkészítő ülésén. Az egykori rendőrségi pszichológus, Posta Imrét és hat társát alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel, valamint emberölés előkészületével vádolják.

2023. 05. 18. 21:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem gondoltuk komolyan, mondta ma Posta Imre újságírók előtt arra, hogy a fél kormányt és Gyurcsány Ferencet is halálra ítélték. A lovasfelvonulás is elmaradt a törvényszék épülete előtt, igaz, ezt kérte Posta Imre blogján az egyik adminja.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön tartottak előkészítő ülést Posta Imre és hat társa ügyében, akiket alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészülettel és emberölés előkészületével vádol az ügyészség. Az ügyész az indítványában azt kérte, hogy a bíróság beismerése esetén ítélje Posta Imrét és K. Áront nyolc-nyolc év fegyházra, a többieket pedig hat év és egy év hat hónap közötti időtartamra. A vádlottak azonban tagadták, hogy elkövették volna a terhükre rótt bűncselekményeket, így a bíró tárgyalásra utalta az ügyet.

Posta Imrét a TEK fogta el. Forrás TEK

A vádlottak a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevében ítéltek halálra egy sor vezető politikust.

A vádlottak egy része (Posta Imre és három társa – a szerző.) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hozott létre, és céljaik elérése érdekében a gyűléseken és az interneten – ahol további tagokat toboroztak – 33 közéleti szereplő megölésére hívták fel követőiket.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik személy feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt, és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak.

A vádirat szerint egy Bács-Kiskun vármegyei fiatal pár zaklatás és kiskorú veszélyeztetése bűncselekményét követte el azzal, hogy a 2019-ben otthon, arra felelős személy közreműködése nélkül született gyermekük anyakönyvezését – mivel a magyar állam létét tagadták – megakadályozták. 

A szülők ezzel tudatosan nem biztosítottak gyermekük számára állampolgárságot, társadalmi azonosításra alkalmas, egyúttal ellátásra is jogosító okmányokat és a gyermek védelmében jogszerűen eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították. Ezen sorozatos mulasztásokkal megvalósuló kötelességszegések veszélyeztették a kiskorú gyermekük testi fejlődését.

A csoport vezetőinek magatartása odáig vezetett, hogy a gyermek szülei elhitték, hogy az általuk jogtalannak tartott gyámhatósági eljárást képesek befolyásolni, és felszólították a hatóságokat, hogy gyermeküket adják vissza. 

Az egyik vádlott (Posta Imre – a szerk.) a gyermekvédelmi és ahhoz kapcsolódó büntetőeljárásban eljárók felett 2020 júniusában „halálos ítéletet” hirdetett, amely felkerült egy videómegosztó portálra, amelyet a szülők egy figyelmeztető e-mailben – személy elleni erőszakos cselekménnyel megfenyegetve őket – elküldtek a hatóság tagjainak.

A vád tárgyává tett legsúlyosabb bűncselekmény akár húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Postát és társát, K. Áront azért gyanúsították meg (majd vádolták most meg) alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel, amiért 2010-ben létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet. 

K. Áront bírói hatalommal ruházták fel, míg Posta Imre feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. Új alkotmányt is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni. 

Kicsoda Posta Imre?

Az idén 54 éves Posta Imre fiatalon a Karikás Frigyes Katonai Kollégium hallgatójaként egy szovjet katonaiskolába került ki ösztöndíjasként. 1992-ben vegyvédelmi szakmérnökként diplomázott a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán, 1998-ban szerzett pszichológusi diplomát Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Volt többek közt a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka, majd a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója. Az ORFK Köztársasági Őrezredben pszichológusként és laboratóriumvezetőként dolgozott, mígnem 2006-ban azonnali hatállyal elbocsátották. Antiszemitizmusáról híres és az államtagadó eszmék hívének tartják.

Borítókép: Posta Imre elfogásakor készült fotója (Forrás: Posta Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.