Olimpikonok lőttek Gödöllőn + videó

„Szerencsére az élsport mellett is végezhető a szolgálat, sőt a kiképzőink testre szabott foglalkozásokat tartanak nekünk, hogy így segítsék a szezonkezdésre való felkészülésünket” – mondta Dósa Dániel tartalékos szakaszvezető, Európa-bajnoki ezüstérmes vívó az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred tartalékosainak alapkiképzésén Gödöllőn. Az újoncok és olimpikonok lövészeti foglalkozásán Fábián Dóra sportlövő kijelentette: minden sportolótársának ajánlja a kettős életpályamodellt.

2024. 09. 04. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A világban zajló fegyveres konfliktusok megerősítették, hogy Magyarországnak szüksége van egy ütőképes hadseregre, amely képes megvédeni a magyar emberek otthonát, kultúráját, nyelvét és vagyonát. A NATO tagjaként is elkötelezettek vagyunk a haderőfejlesztésben, immár az ország költségvetésének két százalékát meghaladó forrást tudunk erre fordítani” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kiképzésük második hetében járó tartalékosoknál tett látogatásán szeptember másodikán a Honvédelem.hu tudósítása szerint.

Forrás: Honvédelem.hu

A tárcavezető arról beszélt, hogy miközben a légi, vízi és szárazföldi erők eszközparkja modernizálódik, folyamatosan javul a honvédség infrastruktúrája is. „Egyre több ember befogadására alkalmas, XXI. századi követelményeknek megfelelő laktanyák épülnek. A legfontosabb ugyanis az emberállomány, akik elhivatottságukkal biztosítják a haza védelmét. Ebben nyújtanak elengedhetetlen kiegészítést a területvédelmi tartalékos katonák” – szögezte le a miniszter.

 

Az ezüstérmes vívó úgy véli, ambíciójának megfelelően tud érvényesülni a sportszázadban

„A második hét elején még csak a laktanya belterületén zajlanak az első lövészeti foglalkozások, hamarosan viszont már gyakorlótéren folytatódik a harcászati képzés. Ma alakzati mozgásokat és tüzelési testhelyzeteket tanulnak, valamint megismerik az AK 63D gépkarabély használatát” – vázolta Böröcz Nóra őrmester, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred 29. Területvédelmi Zászlóalj rajparancsnoka, aki több olimpikon felkészítéséért felel. „Egyéni sportolóként örülök neki, hogy itt csapatban dolgozhatok és új területen próbálhatom ki magam. Természetesen nem kezdőként érkeztem a lőkiképzésre, de a honvédségnél más fegyverrel, más pozícióban és más szituációban kell helytállnom, mint a versenyeken” – fogalmazott Fábián Sára tartalékos szakaszvezető, aki az olimpiát követő pihenőjében végzi alapkiképzését.

Minden sportolótársamnak ajánlom a kettős életpályamodellt, amit a honvédség biztosít a sportszázadosoknak

– nyilatkozta a fiatal sportlövő. 

Forrás: Honvédelem.hu

„Pásztor Flóra és Tóth Gergő szakaszvezetőkkel hárman tőrözőként erősítjük a honvédség állományát. Úgy gondolom, hogy mindenki ambícióinak megfelelően tudja hasznosítani magát a Sportszázadban” – fogalmazott Dósa Dániel tartalékos szakaszvezető, Európa-bajnoki ezüstérmes vívó. „Szerencsére az élsport mellett is végezhető a szolgálat, sőt a kiképzőink testre szabott foglalkozásokat tartanak nekünk, hogy így segítsék a szezonkezdésre való felkészülésünket.”

 

Ifj. Schobert Norbert érzi a bajtársiasságot

Jelenleg 102 fő végzi alapkiképzését Gödöllőn. „Régóta szerettem volna találni egy módot, amivel a jövőbeli civil foglalkozásom mellett hozzá tudok járulni a haza szolgálatához. Kicsit tartottam a beilleszkedéstől, de amióta megkaptuk az egyenruhánkat, nem is kérdés, hogy mindannyian egy célért tevékenykedünk” – mondta Ifj. Schobert Norbert területvédelmi tartalékos katona.

Forrás: Honvédelem.hu

 „Érezzük, hogy összeköt minket a bajtársiasság, hogy senkit sem hagyunk hátra” – tette hozzá társa, Dunajcsik Péter területvédelmi tartalékos katona, a Than Károly Ökoiskola és Technikum diákja.

Több osztálytársammal vonultunk be alapkiképzésre, itt pedig Norbival együtt számos új embert ismertünk meg. Mi a Honvéd kadét programban szereztünk már katonai gyakorlatot, ezért tudunk segíteni másoknak is

– árulta el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre készülő tanuló.

Borítókép: Olimpikonok lőttek Gödöllőn (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.