Orbán Viktor: Gazdasági fellendülés előtt állunk + videó

A fejlődés nem áll meg, jövőre a legjobb három közé várja Brüsszel hazánkat az EU-ban.

2024. 09. 14. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország gazdasági nekilendülés küszöbén áll, konjunktúra kapujában áll, és túl van a nehezén – mondta Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában, melynek gazdasági részét a közösségi oldalán is megosztotta.

A miniszterelnök kiemelte: – A magyar gazdasági növekedés meghaladja az Európai Unió átlagát. Az infláció most már lassan a 3 százalék alá esik be, illetve oda szorítjuk vissza, ami szintén jó. A beruházásokról is szoktak negatív módon beszélni, de nézem a számokat – ismertette a kormányfő. Rámutatott:

a magyar beruházási mutató jobb, mint az európai uniós átlag. Az EU-ban 20 százalék, a miénk 23 százalék.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ugyanez a helyzet a fogyasztás terén is: négy százalék körüli fogyasztás van, tehát az emberek többet költenek.

– Ahhoz, hogy többet költsél, annak két előfeltétele van. Az első, hogy legyen mit elköltened, legyen pénzed. Az inflációt meghaladóan 9-10 százalékos béremelés van Magyarországon, szerintem ez Európában a legerősebbek között van. Kettő: legyen szándékod. Nézem a turisztikai számokat, soha annyi magyar nem nyaralt, mint idén – idézte fel a miniszterelnök.

És ha nézem az Európai Unió előrejelzéseit, és Brüsszelt nem lehet megvádolni, hogy nyakló nélkül földicsérné Magyarországot, ők is azt mondják, hogy a gazdasági növekedés szempontjából a jövő évben Magyarország a harmadik legjobb ország lesz az EU-ban

– emelte ki Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.