Tizenöt fokos maximumokkal sanyargat majd a hétvége, jobb, ha már most előkészíti a radiátort meg a plédeket

Bekapcsolhatja a fűtést, ha az előző hétvégén még napfürdőzött.

Forrás: Időkép2024. 09. 10. 17:42
Ősz, illusztráció
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, eddig tartott a nyár, az Időkép ugyanis azt írja, a nyugati országrészbe csütörtökön, hétvégére már keleten is beköszönt az ősz kellemetlenebbik fajtája. 

Fotó: Időkép

A reggeli óráktól egyre többfelé elered az eső és feltámad a szél is, a csapadékzóna estére a Duna vonalát is eléri. Keleten aznap még senki nem fog fázni, emiatt elég nagy kontrasztot tapasztalhatunk majd az időjárásban: helyenként már a 15 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet, máshol viszont még 24 és 30 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

Pénteken nagyjából ugyanez lesz a helyzet, annyi különbséggel, hogy keleten kicsit hűvösebb lesz, az áttörést pedig a hétvége hozza majd el. A portál szerint az ország nagy részén 15 fok alatt maradnak a maximumok, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel a fűtésre is szükség lehet. Szombaton borongós, esős időre kell készülni, emellett a Dunántúlon viharos marad a szél.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.