Csúnya vége lett a sétakocsikázásnak, miután kerti padot szereltek be a kisbuszba + fotók

Vádat emelt egy férfi ellen a Budakörnyéki Járási Ügyészség, aki tíz embert szállított egy kilencfős kisbuszban, és balesetet szenvedve az utasok – egyikük a csomagtartóba állított kerti padon ült – mindegyike megsérült.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 10. 16:28
a nevezett kert pad Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlott hivatásos gépkocsivezető, aki 2022 februárjában egy kilencszemélyes mikrobuszban tíz főt szállított Baja irányából Budapest felé. Az utasok a járműben csak úgy fértek el, hogy a harmadik üléssor mögött egy kerti padot helyeztek el. Az utasnak itt biztonsági öv nem állt rendelkezésére, és kapaszkodni sem tudott.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető az 51-es számú főút, Dunavarsány közelében lévő szakaszánál járt, amikor a nedves felületű úton, az egyenletlenül terhelt járművel, helytelenül megválasztott sebességgel hajtott be egy jobbra ívelő kanyarba. A kisbusz megcsúszott, a bal oldalára dőlt, és többször megperdült, mielőtt megállt. A padon ülő sértett eközben a hátsó ajtón keresztül kirepült az út melletti árokba.

Két utas maradandó fogyatékossággal gyógyuló, további három fő súlyos, míg öt személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a jármű vezetője ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A képek a baleset helyszínén készültek.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.