Újabb baloldali politikus jelentette be a visszavonulását

Bősz Anett a DK-ból is kilép.

2024. 09. 30. 17:16
Bősz Anett főpolgármester-helyettes köszöntőt mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának gáláján a Városligeti Műjégpálya dísztermében 2023. december 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma nem csak a fővárostól, a politikai pályafutásomtól is búcsúzom. A Pest vármegyei közgyűlésben szerzett mandátumomról lemondtam, a DK-s tagságom a mai nappal megszűnik – írta Bősz Anett a közösségi oldalán.

A DK színeiben politizáló liberális politikus 2022 óta volt Karácsony Gergely egyik helyettese, megbízatását azért kapta, mert Gyurcsány Ferenc számára kulcskérdés volt, hogy legyen egy DK-s főpolgármester-helyettes, így a listán parlamenti mandátumot szerző Gy. Németh Erzsébet helyét kapta meg Bősz Anett.

Szeptember 30-ával azonban lezárul a 2019–2024-es önkormányzati ciklus, és bár szerzett Bősz Anett mandátumot a Pest vármegyei közgyűlésben, inkább visszavonul a politikától.

Feltehetőleg az ő jövőjére is kihatással volt az a főpolgármester-helyettesi keringő, ami az újonnan felálló budapesti közgyűlés miatt Karácsony Gergely, Magyar Péter és Vitézy Dávid között kialakult.

Borítókép: Bősz Anett (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.