A provokáció nem áll le: pride felvonulást tartanak Pécsen + videó

Teljesen ellehetetlenítik a belvárosi közlekedést az LMBTQ tagjai.

Forrás: Hír TV2024. 10. 16. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell védeni az erőszakos LMBTQ-propagandától a gyermekeket – vélekedett Őri László, a helyi Fidesz választókerületi elnöke arról, hogy ismét lesújt a homoszexuális propaganda a városban. Mint a Hír TV közölte, a homoszexuálisok Pécs Pride címen utcai vonulást terveznek. Őri László szerint a pécsiek már kifejezték véleményüket a rendezvénnyel kapcsolatban, ennek ellenére negyedik éve tartják meg a felvonulást a pécsi belvárosban.

– Érkezik az újabb provokáció a városba, mi úgy gondoljuk, hogy a pécsieknek békére, nyugalomra és fejlődésre van szüksége. 

Mivel az LMBTQ tagjait semmilyen megkülönböztetés nem éri a városban, így ezek a programok provokációt jelentenek, a pécsiek többsége is így éli meg.

Nekünk pedig azt üzeni, hogy van feladatunk és felelősségünk – fogalmazott a választókerületi elnök.

A Pécs Pride Magyarország egyetlen vidéki homoszexuális felvonulása, amit Pécs korábbi, balliberális városvezetése annak ellenére engedélyezett, hogy a pécsiek zöme nem kér belőle. A rendőrség által készített térképen jól látszik, hogy szinte az egész belvárost, köztük Pécs főterét és sétálóutcáit is lezárják a felvonulás miatt szombat délután. 

A Mi Hazánk Mozgalom pécsi szervezete már előre bejelentette, hogy molinókkal tiltakozik majd a rendezvény ideje alatt. Varga Tamás, az ellenzéki párt önkormányzati képviselője úgy vélte: nonszensz az, hogy az LMBTQ-propaganda ennyire nyomul Pécsett, mert például már szivárványos napot is tartottak a gyerekek érzékenyítése. Egy hetero sem vonul fel azzal büszkélkedve, hogy hetero, ezért a homoszexuálisoknak sem kell felvonulniuk Magyarországon – jelentette ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/PAP/Jakub Kaminski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.