időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Pankotai Lili is beállt a Pécs Pride mögé

Magyar Nemzet
2023.09.23. 12:10 2023.09.23. 18:06
Pankotai Lili is beállt a Pécs Pride mögé

Beszédet fog mondani a pécsi pride-on Pankotai Lili, a diáktüntetések botrányhőse – derül ki az Diverse Youth Network civil szervezet Facebook-bejegyzéséből.

Manapság minden napra jut egy hír Pankotai Liliről: mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által 2019-ben létrehozott Szabad-díj elnevezésű elismerését nemrég már ötödik alkalommal adták át, és idén egy új kategóriában is díjaztak. 

A 18–25 évesek közöttiek kategóriájának létrehozását azért szorgalmazta a társaság, mert úgy vélik, ez a korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiatalokhoz. 

A kategóriában Pankotai Lili lett a győztes, aki még tavaly októberben híresült el, amikor kormányellenes trágár beszédet tartott egy a pedagógusokra hivatkozva megtartott tüntetésen. 

A fiatal, még érettségi előtt álló lány ezután iskolát váltott, majd rövidesen a baloldali tüntetések frontemberévé vált. A szombatra szervezett Pécs Pride-tól pedig nincs mindenki elragadtatva. A CitizenGO szervezet tiltakozik, mondván: 

a pride jelenléte zavaró és megbotránkoztató lehet minden békés járókelő számára. 

A harmadik pécsi melegfelvonulás ugyanis más, nagy hagyományú eseményekkel, a Pécsi napokkal és a Tanuló város fesztivállal ütközik, ami az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, Kővári János szerint nem lehet véletlen.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.