időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Több volt a rendőr a pécsi Pride-on, mint a résztvevők, szürkeségbe fulladt az esemény + videó, galéria

Magyar Nemzet
Forrás: Hír Tv
2023.09.23. 16:28 2023.09.23. 18:03
Több volt a rendőr a pécsi Pride-on, mint a résztvevők, szürkeségbe fulladt az esemény + videó, galéria

Elmaradó fellépők, kétszer annyi rendőr, mint fellépő, valamint borongós időjárás – ilyen volt a pécsi pride.

A pécsi meleg büszkeség felvonulás első sorában menetelt David Pressman, az  Egyesült Államok magyarországi nagykövete és a holland nagykövet is – adta hírül a Hír TV.

A pride szervezői több ezer emberre számítottak, de a Hír TV arról adott számolt be, hogy

a rendezvényen idén sokkal kevesebb volt a résztvevő, mint az előző években, ugyanis 400-500 ember vonult Pécs utcáin, akik között elég sok volt a gyermek, az eseményt  pedig 1000 rendőr biztosította.

Elmaradó fellépés, borús idő, szürkeségbe fulladt a pride

A résztvevők a tettyei romoknál gyülekeztek, majd szemerkélő esőben indultak el a több állomásból álló útvonalon. A Kétfarkú Kutya Párt transzparensei is megjelentek. A vonulást táncos, zenés kitérők kísérték, az elhangzó slágerek között retro dalok, illetve kortárs előadók is megszólaltak írta a BAMA.

Az eseményhez kapcsolódott volna anonim, illetve térítésmentes HIV és szifilisz gyorstesztelés is az Altalap Alternatíva Alapítvány szervezésében, ám ez az esemény közösségi felületén közzétett információk alapján technikai okokból elmaradt

Borítókép: (Fotó: Éberling András)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.