Több volt a rendőr a pécsi Pride-on, mint a résztvevők, szürkeségbe fulladt az esemény + videó, galéria

Elmaradó fellépők, kétszer annyi rendőr, mint fellépő, valamint borongós időjárás – ilyen volt a pécsi pride.

Forrás: Hír Tv2023. 09. 23. 16:28
null
Pécs pride Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi meleg büszkeség felvonulás első sorában menetelt David Pressman, az  Egyesült Államok magyarországi nagykövete és a holland nagykövet is – adta hírül a Hír TV.

A pride szervezői több ezer emberre számítottak, de a Hír TV arról adott számolt be, hogy

a rendezvényen idén sokkal kevesebb volt a résztvevő, mint az előző években, ugyanis 400-500 ember vonult Pécs utcáin, akik között elég sok volt a gyermek, az eseményt  pedig 1000 rendőr biztosította.

Elmaradó fellépés, borús idő, szürkeségbe fulladt a pride

A résztvevők a tettyei romoknál gyülekeztek, majd szemerkélő esőben indultak el a több állomásból álló útvonalon. A Kétfarkú Kutya Párt transzparensei is megjelentek. A vonulást táncos, zenés kitérők kísérték, az elhangzó slágerek között retro dalok, illetve kortárs előadók is megszólaltak írta a BAMA.

Az eseményhez kapcsolódott volna anonim, illetve térítésmentes HIV és szifilisz gyorstesztelés is az Altalap Alternatíva Alapítvány szervezésében, ám ez az esemény közösségi felületén közzétett információk alapján technikai okokból elmaradt

Borítókép: (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.