Egyre több a házasságkötés és az abból született gyermek

A kormány támogatja a fiatal házasokat.

Forrás: MTI2024. 10. 02. 17:47
Életkép - Budapest - Fiatal pár a Margitszigeten
Fotó: MTI/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden élethelyzetben segítünk – jelentette ki Zsigó Róbert. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videóban többek között a fiatal házasok támogatási lehetőségeit ismertette.

A kormány támogatja a házasságkötést, a házaspárok akár 11 millió forint szabadon felhasználható babaváró hitellel is számolhatnak, amely a gyermekek megszületésével támogatássá alakulhat. A hitel az első gyermek megszületésekor kamatmentessé válik, a második gyermeknél elengedik a tartozás 30 százalékát, míg a harmadiknál a teljes tartozást eltörlik – ismertette Zsigó Róbert.

– A gyermekeket tervező fiatal házasoknak az akár 50 millió forintos csok plusz is segíthet az otthonteremtésben,

vidéken pedig ezenfelül még a megduplázott falusi csok támogatással is tervezhetnek – mondta az államtitkár. 

A csok plusz összege egy gyermek vállalása esetén 15 millió, két gyermeknél 30 millió, három gyermeknél pedig 50 millió forint, míg a falusi csok összege egy gyermek esetében egymillió forint, két gyermeknél négymillió forint, míg három gyermeknél 15 millió forint támogatást jelent – ismertették a videóban.

– Magyarországon 2010 és 2022 között nőtt a házasságkötések száma és emelkedett a házasságban született gyermekek aránya is

– hangsúlyozta Zsigó Róbert. Hozzátette: – Sokféle lehetőséget kínálunk, sokféle segítséget ajánlunk. Éljetek velük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.