Erre nem kellett sokat várni: máris megsarcolná a lakosságot az újraválasztott baloldali polgármester

A helyi Fidesz szerint ez beismerése annak, hogy a baloldal csődbe vitte a VII. kerületet.

2024. 10. 20. 15:50
DOBREV Klára; NIEDERMÜLLER Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere büntetőadót vetne ki azokra a kerületben élő családokra, akiknek van autójuk. Ezzel a baloldali polgármester négyszázmillió forintot venne ki a VII. kerületben élők zsebéből – mondta Benedek Zsolt a mai sajtótájékoztatóján. 

– Erzsébetváros polgármestere ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy csődbe vitték a kerületet

– jelentette ki a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

Az eddig minden kerületinek járó ingyenes lakossági parkolási engedély január elsejétől 38 ezer forintba is kerülhet a kerület lakóinak. Világosan látszik, hogy Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi baloldal a kudarcos politikájának árát a kerület lakóival akarják megfizettetni – jelezte a frakcióvezető. Majd ismertette: az elmúlt években két kézzel szórták a kerületiek pénzét, hatalmas pazarlást folytattak: közel ötvenmilliós tanácsadói szerződést kötöttek a polgármester vejével, húszfős sajtóosztályt tartanak fönt, és ötvenmilliós közbeszerzési bírságot kapott a kerület ki sem írt közbeszerzések miatt.

A baloldali polgármester arra panaszkodik, hogy nincs elég parkolóhely, 

de eközben ő maga csaknem ötszáz parkolóhelyet szüntetett meg csak belső Erzsébetvárosban,

és közben semmit nem tettek annak érdekében, hogy a helyzet bármit is javulni tudjon – hangsúlyozta Benedek Zsolt. Hozzátette: a megszüntetett parkolóhelyeket kocsmárosoknak adják át ahelyett, hogy engednék, hogy a kerületben élő családok használják azokat. De a hírek szerint a VII. kerület más részein is készülnek további több száz parkolóhely megszüntetésére a következő öt évben.

Niedermüller Péter még a saját maga által hozott szabályokkal sem törődve rendszeresen parkol tilosban belső Erzsébetvárosban. Miközben a polgármester a kerület által több százezer forintért bérelt autójával közlekedik, és a munkahelye ajtajában parkol a csak neki fenntartott parkolóban, addig a kerület lakóival fizettetné meg, hogy valójában csődbe vitték a kerületet – jelezte a frakcióvezető.

Niedermüller Péter és a baloldal becsapta az Erzsébetvárosiakat,

a kampányban minden megígértek, most pedig négyszázmillió forintos büntetőadóval sarcolnák meg a kerületben élő családokat – emelte ki.

Ezt rögtön az elején meg kell állítani, ezért felszólítjuk a polgármestert, hogy még a keddi testületi ülés előtt vonja vissza az erzsébetvárosi családokat megsarcoló előterjesztését

– jelentette ki Benedek Zsolt. 

Niedermüller Pétert 2019-ben választották meg először a VII. kerület polgármesterének, idén június 9-én a szavazatok 35 százalékát kapta meg, így nyert, és megkezdhette a második ciklusát Erzsébetváros élén októbertől. 

 

Borítókép: Dobrev Klára és Niedermüller Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.