Három kórház újulhat meg a lakosság szorgalmának és a REpontoknak köszönhetően

A lakosság szorgalmasan gyűjti a palackokat, ennek pedig a beteg gyermekek láthatják hasznát.

Forrás: BAMA2024. 10. 06. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E hónap végéig már több mint 57 millió forintot ajánlottak fel a Mohu üvegvisszaváltó rendszerében gyermekgyógyászati intézmények támogatására – írta a Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. közleménye alapján a Baranya Vármegyei Hírportál.

Pethő Zsolt vezérigazgató szavai szerint évente különböző célokra lehet majd felajánlani a visszaváltásért járó pénzt, de mivel a januárban indult rendszerben csak júniustól kezdődött meg a nagyobb arányú visszaváltás, ezért fél évvel meghosszabbítják az akciót, így jövő év július elsejéig lehet adományozni a Heim Pál és a Bethesda gyermekkórháznak, valamint a Semmelweis gyermekklinikának, egyenlő arányban elosztva – írta a lap.

A vezérigazgató elmondta, hogy minden várakozásukat felülmúlta a lakosság erőbefektetése: 

eddig több mint 400 millió palackot váltottak már vissza, és ebből mintegy egymillió palack visszaváltásánál jótékonyságra ajánlották fel a visszajáró összeget

– számolt be róla a vezérigazgató.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Haon/MW-archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.