Hazafias erkölcs a DK-ban? Hasba rúgással végződött a taggyűlés Zuglóban

Gyurcsány szavai ellenére a DK belső konfliktusai is olyanok, mint egy valóságshow.

2024. 10. 16. 7:35
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2024. június 7.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart a DK budapesti székházában 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.
MTI/Purger Tamás
Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nemrég egy interjúban kifejtette, hogy politikai szerepét a haza szolgálatának magasztos feladataként éli meg. „A haza szolgálatának van egyfajta magasztossága, amit szerintem el is várnak tőlünk. Értem én, hogy a valóságshow-k világát többen nézik, mint az elemző műsorokat, de a mi szakmánknak mégiscsak van egy hazafias erkölcse” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Ezek a szavak azonban különösen ellentmondásosnak tűnnek, ha figyelembe vesszük, mi történt a Demokratikus Koalíció múlt heti zuglói taggyűlésén. Miközben Gyurcsány hazafias erkölcsről és a politika magasztos céljairól beszél, pártjában súlyos feszültségek és belső konfliktusok bontakoznak ki. A taggyűlésen, ahol új alpolgármesterek megválasztásáról kellett volna dönteni, Horváth Zsolt, a párt korábbi alpolgármestere hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt egy szóváltást követően. Tóth Attila Kinisch Andrea társságában igyekezett elhagyni a helyszínt, Horváth pedig felrótta nekik, hogy túl sok testvérvárosi utazáson vettek részt az előző ciklusban. Az eset annyira elmérgesedett, hogy Horváth ezt követően bejelentette távozását a DK-ból, ahol választókerületi elnöki pozíciót is betöltött.

Az incidens után Tóthék rendőrségi feljelentést tettek, és orvosi látlelet is készült a rúgás nyomairól. Horváth, aki korábban rendőrként dolgozott, azt mondta, áll az eljárás elé.

Gyurcsány azonban mintha nem venne tudomást pártja belső feszültségeiről, ugyanis az említett interjúban arra kérdésre, hogy a legutóbbi mérések azt mutatják, hogy nagyjából négyszázezer szavazója van a DK-nak, így reagált: „Tudomásul veszem, és azon dolgozom, hogy minden nap minél több legyen. Azt hiszem, hogy ha olyan lenne az ország, mint amit mi képviselünk, akkor az országban jobb lenne az élet. Úgy fogom fel a szerepemet politikusként, hogy ajánlatot kell tenni az ország jövőjére, hogy milyenné váljunk. Szerintem jól járna az ország.”

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó:MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.