Kevesebb mint ezer forintért egy féléves BKK-bérlet, jól hangzik, igaz?

Újabb trükkel próbálják meg csalók megszerezni a Budapesten tömegközlekedéssel utazók bankkártyaadatait.

2024. 10. 10. 9:41
2021.03.26. Budapest

BKV, BKK tömegközlekedés, villamosz, busz
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb internetes csalás, ezúttal a BKK-nak adják ki magukat a csalók. A Facebook rendszeresen mutat hirdetéseket, miközben a felhasználó „szörföl” az interneten. Az egyik ilyen hirdetés hat hónapnyi Budapest-bérletet kínál mindössze 950 forinttér, jól hangzik, de egy mondat sem igaz a hamis profil által közzétett bejegyzésben.

Ez a kép fogad minket az oldalon (Forrás: Képernyőkép a csaló oldalról)

Vásárolja meg az új Havi Budapest-bérletet, és élvezze a korlátlan utazás előnyeit minden közlekedési eszközön 6 hónapon keresztül, mindössze 950 HUF-ért!

– áll a Facebook-hirdetésben, amelyben egy link is megtalálható. A linkre kattintva egy oldalon találjuk magunkat, és már játszhatunk is a féléves bérletért. A játékban csak dobozokra kell kattintani, minden második doboz egy bérletet rejt.

Ezt követően vásárolhatjuk meg magunknak a 950 forintos „bérletet”. A csalás tehát lényegében ekkor történik: a csalók megszerzik a bankkártyaadatainkat, és amennyit lehet, le is csapolnak a számlánkról – ugyanis ez az oldal eléggé kamuszagú, a Facebook-profil létrehozása óta még öt nap sem telt el, és az oldal URL-je sem stimmel.  

A gyanút tovább erősíti, hogy elvileg a jegy 950 forint, de a képeken a jegyen egy 800 forintos árcédula szerepel.

Frissítés: 

A BKK megkeresésünkre közölte, 

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett társaságunkhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében. A BKK oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek.

– közölték. 

Továbbá jelezték 

A probléma megoldása érdekében a BKK már felvette a kapcsolatot Metával. 

A társaság addig is arra kéri ügyfeleit, hogy legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor.
  

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.