Így néz ki az űrből a hurrikán, amitől most egész Amerika retteg

A látványos videót Matthew Dominick asztronauta készítette.

2024. 10. 09. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NASA asztronautája, Matthew Dominick lenyűgöző felvételt osztott meg a Milton hurrikánról. Az asztronauta a SpaceX Crew Dragon kapszulájából, az Endeavour-ból készített timelapse videót, amelyet ma tett közzé az X közösségi oldalon. A felvételen jól látható, ahogy a hatalmas vihar örvényei kavarognak a Föld felszínén.

A felvétel egyedülálló perspektívát kínál a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről, ahol a SpaceX Crew–8 küldetése zajlik. Matthew Dominick mellett a küldetésen részt vesz a NASA két további asztronautája, Michael Barratt és Jeanette Epps, valamint az orosz Roszkoszmosz űrhajósa, Alexander Grebenkin is.

Milton hurrikán az űrhajós szemével

A felvétel nemcsak tudományos értékű, hanem látványos is. A  kapszula jelenleg az ISS-hez dokkolva kering.

Bortókép: Kép az űrből (Fotó: NASA/Matthew Dominick)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.