Meglépték Niedermüllerék: drasztikusan megemelte a lakók parkolási díját Erzsébetváros baloldali vezetése

Benedek Zsolt szerint ezzel elismerték, hogy csődbe vitték a kerületet.

Forrás: MTI2024. 10. 22. 18:55
Parkolóautomata Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszavazta az erzsébetvárosi képviselő-testület a kerületben élők lakossági parkolási díjainak emelését – közölte az MTI. Ahogy a Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, Niedermüller Péter, a kerület polgármestere és a baloldali képviselők azért akarták megemelni a lakosok parkolási díját, hogy a kudarcos politikájuk árát a kerület lakóival fizettessék meg. Benedek Zsolt szerint az elmúlt években két kézzel szórták a kerületiek pénzét, és hatalmas pazarlást folytattak.

Erzsébetváros polgármestere ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy csődbe vitték a kerületet

– jelentette ki a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

Akkor a Fidesz-frakció arra szólította fel a polgármestert, hogy még a testületi ülés előtt vonja vissza az erzsébetvárosi családokat megsarcoló előterjesztését. A baloldali kerületvezető azonban ezt nem tette meg, így január 1-jén hatályba lép az intézkedés. Ez azt jelenti, hogy azok, akik Erzsébetvárosban élőként igényelik, hogy a kerületben parkolhassanak, az eddigi, évi körülbelül 2100 forint helyett az első autó után 36 ezer, a második után pedig 72 ezer forintot kell fizetniük.

A Fidesz négytagú frakciója nemmel szavazott, a baloldal a DK-s Niedermüller Péter polgármesterrel együtt tíz vokssal támogatta a javaslatot.

A Fidesz képviselői a testületi ülés elején jelezték, hogy szerintük a parkolási díjak jelentős emeléséről nem készült hatástanulmány, és nem kérdezték meg az ügyben a kerületben élőket sem. A kormánypárti képviselők szerint nem világos az sem, hogy az emelt díjakból az önkormányzathoz befutó évi négyszázmillió forinttal mi a városvezetés szándéka.

A Fidesz frakciója az ülésen úgy foglalt állást, hogy a díjemelés büntetőadó, amelynek bevezetésére szerintük azért van szükség, mert az önkormányzat csődközeli állapotban van.

Niedermüller Péter azonban azzal magyarázta a helyzetet, hogy Erzsébetváros megtelt, és tele van autókkal. Valamint kijelentette: az önkormányzat gazdálkodása a hírekkel ellentétben stabil, és a befolyó összegeket az utak javítására és a kerület további zöldítésére fordítanák.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.