Megvan, mikor tér vissza Magyarországra a napsütés

Nagyrészt borult lesz az ég, átmeneti szakadozások szerdán főként délkeleten, éjszaka pedig északnyugaton lehetnek a felhőzetben, utóbbi esetben ott átmenetileg köd is képződhet – írja előrejelzésében a Hungaromet.

Forrás: MTI, Időkép2024. 10. 02. 16:19
Hajdúböszörmény, 2022. június 9.
Gabona ültetvény a Nyírség és a Hajdúság találkozásánál fekvõ város határában, amelyen a csapadék, a vízhiány miatt kisebbek az idén a kalászok a szokásosnál, benne kevesebb szem is érlelõdött és a napsütés, a forróság miatt kényszerérett lett az õszi árpa. Az õszi vetésû szántóföldi növények aratása az átlagos években június végén szokott kezdõdni.
MTVA/Oláh Tibor
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Oláh Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte kell ismétlődő esőre számítani. Szerdán az ország északnyugati felén, harmadán kiadós mennyiség hullhat, ugyanakkor estig a déli tájak és a Tiszántúl egyes részei szárazon maradhatnak. Éjjel a csapadéktevékenység lassanként egyre inkább az ország délkeleti felére helyeződik át, eközben némileg gyengül is a csapadékzóna.

Csütörtökön az eső fokozatosan visszaterjed az északnyugati tájakra is, jelentősebb mennyiség a déli óráktól kezdve hullhat sokfelé. Szerdán a délkeleti szelet időnként élénk, a magasabban fekvő helyeken erős széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás, és csütörtökön a Dunántúlon lehetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között valószínű.

Közben az Időkép már azt is tudja, hogy legközelebb mikor örvendezteti meg Magyarország népét a napsütés, és ez legkorábban szombaton fog megtörténni. 

A portál azt írja, pénteken kezd csökkenni a csapadékhajlam dél felől, szombaton már több helyen előbukkanhat a nap, bár elszórtan lehetnek még kisebb záporok. Várhatóan vasárnap már hosszabb időszakokra kisüt a nap, továbbá az előrejelzésük szerint a jövő hét elején már egyértelműen a napsütésé lesz a főszerep, és még az eső sem fog esni. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.