Világszenzáció: három család is jóllakott az óriáspöfetegből, amit Letenyén találtak

Elmondták azt is, hogyan lesz a legfinomabb.

Forrás: Agroinform2024. 10. 02. 15:34
a rekordpöfeteg Fotó: Facebook/Ernszt Arnold
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három család is jóllakott abból az óriáspöfetegből, amelyet egy letenyei férfi talált a napokban – írja az Agroinform.

A letenyei Ernszt Károly gyermekkora óta gombagyűjtő. A portálnak azt mondta, bár több száz gombafajt ismer, ennyit közel sem fogyaszt, csak néhányat, amiket kedvel. Az egyik ilyen az óriáspöfeteg, de szereti a vargányát is, a kedvence viszont a bükkfa géva, amiből sokat lehet találni a vétyemi ősbükkösben.

Szerinte a pöfeteget csak kirántva érdemes elkészíteni, úgy a legfinomabb. Erre a sorsa jutott az is, amely az egyik barátja kertjében, a fű között termett, és amelynek átmérője 43 centiméter. Az óriáspöfeteg neve egyébként Erdélyben lófinggomba, és a leggyakrabban tápanyagokban gazdag réteken, legelőkön, kertekben, erdőszéleken található meg, akár 40 centiméteres átmérőjűre is megnőhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.