Menczer Tamás: Nemzeti konzultáció indul + videó

A konzultáció témája a béremelés, lakhatás és családtámogatás.

2024. 10. 16. 12:21
Budapest, 2024. május 9.
Menczer Tamás fideszes országgyûlési képviselõ, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) 2024. május 9-én. A cég új üzemet hoz létre pátyi telephelyén. A csaknem 1,8 milliárd forint értékû projektet az állam 620 millió forinttal támogatja, így elõsegítve tizenöt új munkahely létrejöttét.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a frakciószövetség kihelyezett esztergomi ülésén nemzeti konzultáció indításáról döntöttek. A konzultáció célja, hogy a magyar embereket bevonják olyan fontos kérdésekbe, mint a béremelés, a megfizethető lakhatás, a családok támogatása, valamint a kis- és középvállalkozások támogatása. A konzultáció során a kormány új egyezséget szeretne kötni a lakossággal, erősítve ezzel céljait és politikai döntéseit.

 

Magyar válaszok a válságok korában

A videóban Menczer hangsúlyozta, hogy a világban tapasztalható válságok – mint a Covid, a háború és az energiaár-robbanás – megváltoztatták a helyzetet, ezért Magyarország saját útját követve ad választ ezekre a kihívásokra. A gazdasági semlegesség elve alapján a magyar érdekeket szem előtt tartva, minden irányba folytatni kívánja a piaci és kereskedelmi együttműködéseket, amivel a kormány elérheti a jövő évi 3-6 százalékos gazdasági növekedést.

 

Brüsszellel szemben, magyar úton

Menczer kiemelte, hogy Brüsszel blokkoló politikája, amely gazdasági hidegháborúval és szankciókkal jár, Magyarország számára hátrányos, különösen a nyugati blokk szélén elhelyezkedve. Ezért fontos, hogy a nemzeti konzultáció során a magyar emberek megerősítsék a kormány azon szándékát, hogy saját érdekei szerint cselekedjen, és ne Brüsszel diktátumait kövesse. A frakció szerint a baloldal Brüsszel mellé állt, míg a kormány a magyar emberekkel közösen akar dönteni az ország jövőjéről.

 

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.