Fegyveres merényletet tervező csoportra csapott le a TEK

Az amerikai hírszerzés informálta a magyar szolgálatokat a készülődésről.

2024. 10. 21. 17:58
Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok.

Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére – közölték lapunk megkeresésére.

A Telex diplomáciai forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy egy október 23-ra szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés. A hétvégén a Terrorelhárítási Központ (TEK) fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőnél.

Lapunk megkeresésére annyit megerősítettek, hogy a söröző közelében, az utcán, a Veres Péter és a Nógrádverőce út találkozásánál történt a rajtaütés. A vendéglátóhely tulajdonosa a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy

a szombat este őrizetbe vett személyek külföldiek lehettek,

és nemzetközi akció keretében foghatták el őket.

A letartóztatás helyszíne. Fotó: Google

A Legenda söröző tulajdonosa Facebook-posztjában is megerősítette, hogy nem náluk történt a letartóztatás

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.