Szoboszlai Dominikre össztűz zúdult a Liverpool vasárnapi meccse után

A Premier League vasárnapi rangadóján a Liverpool 2-1-re nyert a Chelsea ellen, és a tabella élén áll, a nyolc meccsen szerzett 21 pontja remek mutató. Az angol sajtó azonban megint rászállt Szoboszlai Dominikre, általános vélemény, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a Pool kerékkötője.

Forrás: Origo2024. 10. 21. 8:19
Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen
Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen Forrás: X/Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délután a Premier League 8. fordulójának rangadóján a Liverpool hazai pályán 2-1-re legyőzte a Chelsea-t. A Vörösöknél a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik végig a pályán volt, az angol lapok osztályzatai alapján azonban csapata leggyengébb teljesítményt nyújtó játékosa volt – írja az Origo. A Givemesport.com 1-től 10-ig osztályoz, Szoboszlai pedig a kapus Caoimhin Kelleherrel és a bal oldali védővel, Andy Robertsonnal együtt a legalacsonyabb, 5,5 pontos osztályzatot kapta. A lap szerint a Poolban 50. meccsén védő kapus átlagos teljesítményt nyújtott, Robertsonról viszont azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban az ő posztján mindenképpen erősíteni kell a csapaton.

Szoboszlai Dominik és Arne Slot jól megértik egymás Forrás: Getty Images/Icon Sportswire
Szoboszlai Dominik és Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője Fotó: Getty Images/Icon Sportswire

Szoboszlai a kihagyott nagy helyzete miatt is kritikát kap

Szoboszlainak felróják, hogy a 37. percben kihagyott egy óriási ziccert, amivel a Pool 2-0-ra vezethetett volna, és felteszik a kérdést, hogy vajon meddig tart még ki Arne Slot vezetőedző bizalma a magyar játékosban. Szerintük Szoboszlai állandó szerepeltetése a kezdőtizenegyben hatalmas kockázatot jelent.

 

A szintén 1-től 10-ig osztályozó Inews.co.uk-nál nem volt holtverseny, 4-es osztályzatával egyértelműen a magyar focistát látták a leggyengébbnek.

– Rossz megoldást választott a 37. percben ziccerben, egyébként pedig az egész meccsen észrevehetetlen volt – írják Szoboszlairól.

A WhoScored „kegyesebb” volt, itt Szoboszlai kevésbé lóg ki a csapatból, de a középpályán őt látták a leghaloványabbak.

 

 

A Liverpool–Chelsea találkozó összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.